Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00

Blogs

Tandartsangst, waar komt het vandaan en wat is er tegen te doen

Gaat een bezoekje bij de tandarts bij u gepaard met zweten, trillen, misselijkheid en een verhoogde hartslag? Dan is de kans dat u bang voor de tandarts bent groot, maar hoe kan dit eigenlijk? Er zijn meerdere redenen die tot angst voor de tandarts kunnen leiden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

De eerste keer naar de tandarts.

Een gezonde mond is belangrijk. Dit geldt voor de aller oudsten, maar zeker ook voor de jongsten. Niet veel jonge ouders weten echter wanneer het de juiste tijd is om hun kind mee te nemen naar de tandarts. Wanneer een kind te laat naar een tandarts gaat kan dit gevolgen hebben voor het melkgebit, maar niet alleen het melkgebit kan gevolgen ondervinden van het te laat naar een tandarts gaan. Ook het volwassengebit dat in de kaak onder het melkgebit ligt, kan al gevolgen ondervinden.

De mooiste dag van uw leven? Denk hier nog aan!

Gaat u trouwen of kent u iemand die gaat trouwen? Dan weet u vast en zeker hoe belangrijk het is om alles tot in de puntjes geregeld te hebben. De locatie, de jurk en het trouwpak moeten perfect zijn. Vergeet de ringen, de taart en het boeket niet. Aan alles moet worden gedacht. Echter zijn er weinig mensen die stilstaan bij het gebit, maar op een trouwdag is een stralende lach van groot belang.

De perfecte glimlach, zo kunt ook u hem krijgen!

Heeft u altijd al de perfecte lach willen hebben maar staan uw tanden niet volledig recht. Of bent u niet helemaal tevreden over de kleur van uw tanden. Dan zijn er tegenwoordig een aantal verschillende mogelijkheden om uw gebit te verfraaien. Een van deze mogelijkheden is het nemen van facings. Wat zijn facings? Een facing is een tand die vaak wordt gemaakt van porselein of composiet.

De verstandskies, waarom worden ze zo vaak getrokken?

De verstandskiezen komen meestal tussen het 17e en 25e levensjaar door, vandaar dat er verwarring bestaat over de oorsprong van de naam. Komt dit nu van ‘het verstand’ of ‘ver staand’? Er wordt vaak gedacht dat de verstandskies de naam te danken heeft aan het verstand, dat met de jaren komt, net zoals de kies. De werkelijke oorsprong van de naam heeft te maken met de stand van de kies, deze staat namelijk helemaal achterin het gebit, dus ver. Zo komt deze kies aan zijn naam. In principe zou 75% van de bevolking vier verstandskiezen moeten hebben, of in ieder geval ooit hebben gehad.

Een keurig recht gebit op een onzichtbare manier?

Iedereen wil een mooi gebit met rechtstaande tanden, maar niet iedereen wil een mond vol metaal. Er zijn veel ongemakken verbonden aan een normale slotjesbeugel zoals; wondjes in de mond, niet alles mogen eten en ongemakken met praten. Daarnaast is het voor veel volwassenen een bron van schaamte. Vooral doordat zij vaak een representatieve functie bekleden en niet met een mond vol metaal door het (bedrijfs)leven willen gaan. Niet alleen voor volwassenen kan een slotjesbeugel een doorn in het oog zijn.

Elektrisch of handmatig poetsen?

Elektrisch of handmatig poetsen? Iedereen weet dat een goede gebitsreiniging belangrijk is voor een gezonde mond. Met een goede gebitsreiniging houdt u uw tanden, kiezen en tandvlees gezond. U kunt uw gebit reinigen met een elektrische of een handmatige tandenborstel, maar wat is nu het beste? En wanneer dient u uw tandenborstel te vervangen? Wat is het verschil? De elektrische borstel maakt snellere en verschillende borstelbewegingen. Op deze manier reinigt de elektrische borstel in dezelfde tijd iets beter dan de handtandenborstel. Hoe langer je poetst, hoe meer tandplak er van het gebit wordt verwijderd.

Ik heb kiespijn, hoe komt het en wat moet ik doen?

Wanneer u last heeft van kiespijn, is dit zeer pijnlijk en vervelend. U kunt constant pijn hebben in de vorm van kloppende of zeurende pijn, maar de pijn kan ook in vlagen opkomen. Kiespijn kan verschillende oorzaken hebben, de ene oorzaak is makkelijker te verhelpen dan de ander, maar wanneer u last heeft van kiespijn is het altijd verstandig om uw tandarts te raadplegen. Verschillende oorzaken: Erosie: Erosie kan een oorzaak zijn voor de pijn in uw kies, erosie is het oplossen van het tandglazuur. Wanneer het tandglazuur weg is zal het nooit meer terugkomen.

Elektrisch of met de hand, wat is er nu beter en waarom?

Volgens deskundigen is dit een makkelijk te beantwoorden vraag, elektrisch poetsen is beter. Hier hebben zij meerdere verklaringen voor. De techniek Te beginnen bij de techniek. Zo houden de meeste elektrische tandenborstels bij hoe lang u poetst, zo is het veel makkelijker om daadwerkelijk twee minuten te poetsen. Daarnaast zit er op de meeste elektrische tandenborstels een druksensor.

Gaan mondgezondheid en algehele gezondheid met elkaar hand in hand?

Wat is de relatie tussen mondgezondheid en algehele gezondheid? Is er eigenlijk wel een verband te vinden tussen deze twee? Het antwoord op de laatste vraag is: Ja deze is er. Er is bijvoorbeeld een verband tussen tandvleesproblemen en hartfalen en vroeggeboorte. Ook zijn mensen met diabetes gevoeliger voor ontstekingen in de mond en kunnen symptomen al heel vroeg geconstateerd worden. Onderzoek: Het verband tussen de algehele gezondheid en de gezondheid van de mond is al meermaals onderzocht. Er werd al langer gespeculeerd over het verband tussen de algehele gezondheid en mondgezondheid.
Getoond 1–10 van 391234
Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00