Implantologie Zoetermeer concept

Kies voor implantologie ter vervanging van verloren tanden of kiezen. Een implantaat is een kunstwortel van titanium die we in de kaak plaatsen om vervolgens een kroon, brug of klikgebit op te plaatsen. Hiermee restaureren we uw gebit. Maak een afspraak bij Tandheelkundig Centrum de Leyens voor een behandelplan op maat en geniet weer van een prachtig gebit:

  • Tandheelkundige specialisten met veel ervaring
  • Behandelplan op basis van uw wensen en klachten
  • Hoge kwaliteit implantaten
  • Behandeling stap voor stap uitgelegd

Vraag een gratis consult aan met een van onze specialisten en kom erachter of implantaten voor u de juiste oplossing zijn. Bent u nog niet eerder in onze tandartspraktijk geweest? Nieuwe patiënten schrijven zich eenvoudig online in.

Vraag consult aan Nieuwe patiënten

“Lang twijfelde ik of ik implantaten wilde. Achteraf gezien had ik het veel eerder moeten doen. Ik kan weer alles eten en mijn gebit ziet er weer mooi uit. De behandeling viel reuze mee, omdat de tandarts alle tijd voor mij nam.”
Johan Asberg uit Zoetermeer

Onze tandartspraktijk in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Telefoon: 079 341 3939
E-mail: info@thcdeleyens.nl

Maandag 08.00 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.00 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.00 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.00 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur
Vrijdag 08.00 - 12.30 en 13.30 - 16.30 uur

Behandelplan op maat

Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer verwijzen we onze patiënten die in aanmerking komen voor implantaten of een klikgebit door naar onze collega Jeroen Meuter. Tijdens uw eerste consult neemt de implantoloog het behandelplan met u door. Vervolgens is het tijd om het implantaat te plaatsen, waarna we tot slot de kroon, brug of prothese plaatsen op het implantaat. In totaal zijn er vier behandelingen nodig. We lichten de behandelingen hieronder voor u uit.

Consult en onderzoek

Tijdens de eerste afspraak brengen we de kaak in beeld door middel van röntgenologisch onderzoek. Dit is een belangrijk onderdeel van de behandeling. De implantoloog kan zo de stand van de zenuwen en dikte van het kaakbot bepalen. Bij onvoldoende kaakbot voeren we eerst een bothersteloperatie uit.

Daarnaast bespreken we uw klachten en de mogelijkheden. We vragen u naar uw algehele gezondheid, medicijngebruik en eventuele medische complicaties bij eerder uitgevoerde tandartsbehandelingen.

Inbrengen van implantaten

Voor de ingreep verdoven we u, zodat u geen pijn ervaart tijdens het plaatsen van de implantaten. We maken een incisie in het tandvlees en boren vervolgens een gaatje in de kaak. Dit gebeurt in verschillende fasen waarbij we eerst een smalle boor gebruiken gevolgd door steeds bredere boren. Wanneer het gaatje groot genoeg is, draaien we de schroef erin. In sommige gevallen blijft de schroef boven het tandvlees uitsteken, ook wel de eerste fase van inheling genoemd. In andere gevallen hechten we de schroef over het tandvlees, ook wel de tweede fase genoemd. Deze twee fasen zijn afhankelijk van het implantatensysteem, conditie van het bot of eventuele behandelingen die nodig zijn om bot te genereren. De implantoloog stelt tijdens het onderzoek vast welke fase er geschikt is.

Fase van inheling

Wanneer het implantaat geplaatst is, heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Gemiddeld duurt het drie maanden voor we door kunnen naar de laatste fase, de restauratiefase. Tijdens deze drie maanden groeit het kaakbot om de schroef heen, zodat er voldoende stevigheid ontstaat om alle kauwkrachten op te vangen. U komt daarom na drie maanden weer terug bij de implantoloog, zodat hij kan vaststellen of de schroef voldoende vast zit in de kaak. Als dit het geval is, starten we de volgende fase.

Restauratieve fase

Zodra we vaststellen dat het implantaat goed genoeg vastzit aan de kaak, maken we afdrukken. Aan de hand van deze afdrukken en in overleg met u, vervaardigen we een kroon, brug of klikgebit. De stiften die zijn geplaatst in de schroef worden dan in de afdrukken meegenomen, zodat de tandtechnieker de exacte positie van de schroeven kan zien. Van deze afdrukken maken we gipsmodellen, waarna we aan de hand hiervan uw kroon of brug vervaardigen.

Vraag consult aan Nieuwe patiënten

"Ik ben heel erg blij met mijn implantaten. Na veel problemen te hebben gehad met mijn kunstgebit is dit nu voorbij! Ik kan weer zonder problemen alles eten en voel mij een stuk zelfverzekerder. Bedankt voor de fijne service!” - Henk van Dis uit Zoetermeer

Opbouw op implantaten

De reconstructie van het gebit is afhankelijk van het aantal verloren tanden en kiezen. Voor de vervanging van één of twee losse tanden plaatsen we vaak kronen. Bij het verlies van grotere delen van het gebit kiezen we vaak voor een gebitsprothese, zoals een klikgebit.

Bothersteloperatie

In sommige gevallen is het niet mogelijk om een implantaat te plaatsen, omdat de kaak hiervoor te smal is. De implantoloog voert dan een bothersteloperatie uit om dit op te lossen. Dit noemen we ook wel Guided Bone Regeneration.

Kosten voor implantologie

De hoogte van de kosten verschillen per situatie, omdat elke behandeling uniek is. Voorafgaand aan de behandeling stellen we een persoonlijke begroting op waarin we alle kosten opnemen, zodat u exact weet waar u aan toe bent.

Vergoeding door de zorgverzekeraar

Wanneer u een basisverzekering heeft, vergoedt de zorgverzekeraar de kosten voor implantaten doorgaans niet. Enkel indien u last heeft van ernstige ontwikkelingsstoornissen of groeistoornissen. Bent u aanvullend verzekerd? Dan krijgt u de kosten meestal wel vergoed. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden en de hoogte van de vergoeding.

Vraag consult aan Nieuwe patiënten

Veelgestelde vragen over implantologie

Wat is een implantaat?

Een implantaat dient ter vervanging van verloren tanden en/of kiezen en bestaat uit een schroef van titanium. We plaatsen het implantaat in uw kaakbot, waardoor het na verloop van tijd vastgroeit aan het bot. Na dit proces bevestigen we een kroon of brug op het implantaat, zodat u weer geniet van een prachtig gebit.

Wanneer is een implantaat geschikt?

Wanneer u een of meerdere tanden en/of kiezen verloren bent of dreigt te gaan verliezen, zijn implantaten een geschikte optie. Ook is implantologie een goede oplossing als u veel problemen ervaart met uw kunstgebit of prothese. U kiest met implantaten voor een duurzame vervanging ter restauratie van uw gebit.

Waar is een implantaat van gemaakt?

Een implantaat van titanium is heel biocompatibel, wat wil zeggen dat het lichaam het materiaal niet afstoot. Hierdoor groeit het implantaat vast aan het kaakbot. Tegenwoordig helen de implantaten in ongeveer 98% van de gevallen succesvol. Onder andere bothersteloperaties, roken en diabetes kunnen het inhelen van implantaten belemmeren.

Wie mag er implantaten plaatsen?

Een gespecialiseerde tandarts-implantoloog of een kaakchirurg is bevoegd om implantaten te plaatsen. Een tandarts-implantoloog is specialist op het gebied van implantologie.

Hoelang gaan implantaten gemiddeld mee?

Wanneer implantaten goed geplaatst zijn, gaan deze uw gehele leven mee. Wel is het goed te weten dat uw leefgewoontes, mondhygiëne en eet- en drinkpatroon invloed hebben op de levensduur van implantaten.

Welke voordelen bieden implantaten mij?

We zetten de belangrijkste voordelen van implantologie voor u op een rijtje:

  • Implantaten hechten aan uw kaakbot, waardoor ze zeer sterk zijn.
  • Uw kaakbot slinkt minder snel in vergelijking met een prothese.
  • Implantaten zijn niet gevoelig voor tandbederf. Uiteraard is het wel belangrijk om uw gebit goed te onderhouden en regelmatig een periodieke controle in te plannen bij de tandarts. De tandarts controleert op eventuele (tandvlees)ontstekingen rondom uw implantaat.

Afspraak maken voor het plaatsen van implantaten in Zoetermeer

Maak direct een afspraak voor een vrijblijvend consult. Tijdens de vervolgafspraken plaatsen we vervolgens de implantaten. Neem contact met ons op via 079 341 3939 of vul onderstaand contactformulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*
 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer en de fiets. Automobilisten parkeren de auto nabij de praktijk. Fietsers kunnen de fiets voor de praktijk plaatsen. Komt u met de trein? Dan stapt u uit op station Zoetermeer. Vervolgens pakt u tram 3 en stapt u uit op het tramstation De Leyens. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen naar onze praktijk.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag tussen
08:00-12:30,
13:30-16:30.