Verstandskies trekken

Laat pijnloos uw verstandskies trekken bij Tandheelkundig Centrum de Leyensin Zoetermeer. Veelvoorkomende problemen zijn verstandskiezen die niet helemaal goed doorkomen, scheefgroeien of pijn doen. Bij ons kunt u verstandskiezen laten verwijderen door deskundige tandartsen die werken met de nieuwste en beste materialen. Maak direct een afspraak bij onze tandartspraktijk in Zoetermeer. Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens heeft u de volgende voordelen:

  • Pijnloos verwijderen van verstandskiezen
  • Deskundige en ervaren tandartsen
  • Duidelijke uitleg over de behandeling en nazorg
  • Gebruik van de nieuwste en beste materialen

Vraag consult aan Nieuwe patiënten

“Vorige week mijn verstandskies laten trekken bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer. Heb de behandeling en communicatie vanuit de medewerkers als zeer prettig ervaren. Behandeling zelf deed ook geen pijn, dus zeer tevreden over alles, top!”

Onze tandartspraktijk

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Telefoon: 079 341 3939
E-mailadres: info@thcdeleyens.nl

Openingstijden

Maandag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Dinsdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Woensdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Donderdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Vrijdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur

Wanneer is het trekken van verstandskiezen noodzakelijk?

Het verwijderen van een verstandskies is noodzakelijk in een van de volgende situaties:

  1. Uw verstandskies komt niet helemaal of scheef door. In deze gevallen is het lastig om de kies goed schoon te houden en adviseren we om de kies te verwijderen.
  2. Het tandvlees rondom de verstandskiezen is ontstoken.

We verwijderen pijnlijke verstandskiezen niet zomaar. Soms ontstaat pijn door druk op de kaak of mond en gaat het binnen een aantal weken over. In deze gevallen is het niet nodig om een verstandskies te trekken. Door röntgenfoto’s kan de tandarts goed zien of het gaat om gezonde kiezen. De tandarts verwijdert alleen kiezen die lastig schoon te houden zijn en ontstekingen veroorzaken.

Hoe worden verstandskiezen verwijderd?

Het verwijderen van een verstandskies vindt volgens de onderstaande stappen plaats.

Vaststellen met röntgenfoto’s

De tandarts stelt eerst vast of het nodig is om de verstandskies te verwijderen. Dit gebeurt aan de hand van röntgenfoto’s. Wanneer de kiezen scheefgroeien of niet goed doorkomen of als er een ontsteking is, dan gaat de tandarts uw kies trekken.

Verdoven

De tandarts of kaakchirurg verdooft uw mond om het verwijderen van de verstandskies pijnloos te laten verlopen. Na de verdoving bekijkt de tandarts de positie van uw kies.

Verwijderen van de kies

Om uw verstandskies te bereiken, is het in sommige gevallen nodig om een klein sneetje te maken. De tandarts duwt de kies vervolgens los met een hevel en verwijdert hem met een tang. Ondanks dat dit geluid maakt, voelt u er als patiënt niets van.

Eventueel opdelen van de kies

Wanneer uw verstandskies stevig vastzit, dan bestaat de mogelijkheid dat de tandarts de kies opdeelt in stukken. De tandarts gebruikt hiervoor een boortje zodat het in kleinere stukjes verwijderd kan worden.

Gaasje of watjes op de wond

Na het verwijderen van de verstandskies plaatsen we een gaasje op de wond om het bloeden te stelpen. In de meeste gevallen is hechten niet nodig en stopt de wond binnen een half uur met bloeden. Vervolgens kunt u het gaasje of de watjes eraf halen. Bij patiënten die bloedverdunners gebruiken wordt standaard gehecht en wordt soms een recept voorgeschreven voor een mondspoelmiddel.

Na het trekken van verstandskiezen

De verdoving werkt na een paar uur uit. We raden af om op dat moment aan uw wond te komen, aangezien deze weer kan gaan bloeden door de druk van uw vinger of tong. Bij napijn raden we aan om paracetamol te nemen. Gebruik geen aspirine, aangezien dit de bloedstolling tegen kan gaan.

Na één tot drie weken is uw mond weer geheeld. Neem voldoende rust en maak de wond voorzichtig schoon tijdens het poetsen of met een steriel gaasje of schone zakdoek.

Tarieven

Om de gemaakte afspraken nog eens na te kunnen lezen, ontvangt u van ons bij behandelingen boven de € 150,- altijd een begroting. Het factureringsbedrijf stuurt u namens ons en op ons briefpapier de factuur. Om u een beeld te geven van de tarieven, vindt u hieronder een overzicht van de wettelijk vastgestelde tarieven voor 2021.

Tandartstarieven 2021

Veel gestelde vragen

Doet het pijn om verstandskiezen te laten trekken?

Het trekken van verstandskiezen is geheel pijnloos. Voor het verwijderen van verstandskiezen wordt uw mond verdoofd, waardoor u niets meer voelt van het trekken van de kies.

Wat moet ik doen na het trekken van een verstandskies?

Direct na het trekken van de verstandskies is het belangrijk dat u niet aan de wond komt. Bij napijn is het toegestaan om paracetamol te nemen. In de dagen en weken na de behandeling raden we aan om voldoende rust te nemen en de wond voorzichtig schoon te maken met een doekje of gaasje.

Kan ik het trekken van verstandskiezen uitstellen?

Dit kunt u vragen aan de tandarts bij een gebit controle. Wanneer u al een verwijzing heeft gekregen voor het verwijderen van een verstandskies, dan is het van belang dat u direct een afspraak maakt. Het uitstellen van het trekken van de kies vergroot namelijk de kans op pijnlijke en vervelende complicaties.

Afspraak maken om een verstandskies te trekken in Zoetermeer

Wilt u uw verstandskies laten trekken bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer? Vraag dan direct een consult aan door het onderstaande contactformulier in te vullen. Wanneer u meer informatie wilt of vragen heeft, dan neemt u contact met ons op door een e-mail te sturen naar info@thcdeleyens.nl of te bellen naar 079 341 3939.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*
 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag tussen
08:00-12:30,
13:30-16:30.