Angsttandarts Zoetermeer

Tandartsbehandelingen speciaal voor angstige patiënten in Zoetermeer. Onze tandartsen bieden voor angstige patiënten een ontspannen behandeling.

LET OP: Wij hebben geen angsttandarts. Deze specialisatie heeft een beschermde titel. Onze tandartsen hebben affiniteit met angstige patiënten.

Waarom onze tandartsen?

 • Ervaring met angstige patiënten
 • Een ontspannen sfeer
 • Duidelijke uitleg over de behandeling
 • Ruimere tijd per behandeling

Contact

Tandheelkundig Centrum de Leyens

T: 079-341 39 39

Whatsapp: 06 12 15 77 10

E: info@thcdeleyens.nl

Openingstijden:
Maandag t/m vrijdag
08.00 - 12.30 uur
13.30 - 16.30 uur

Telefonische bereikbaarheid:
Maandag t/m vrijdag:
09.00 – 12.30 uur
13.30 – 16.00 uur

Naar contactpaginaAfspraak: 079 341 3939Nieuwe patiënten

Ontmoet onze tandartsen

 • Tandarts Fabio Rigutto
  Meer over:
  Tandarts Fabio Rigutto
  Fabio Rigutto Tandarts eigenaar
 • Adina Tandarts implantoloog
  Meer over:
  Adina Mosnegutu Tandarts/ implantoloog
  Adina Mosnegutu Tandarts/ implantoloog
 • Zoï Tandarts endodontoloog
  Meer over:
  Zoï Psimma Tandarts endodontoloog
  Zoï Psimma Endodontoloog
 • Wendy Tandarts
  Meer over:
  Wendy Hui Tandarts
  Wendy Hui Tandarts
 • Wendy Tandarts
  Meer over:
  Donia Hassan Tandarts assistent
  Donia Hassan Tandarts assistent

“Uitstekend! Voelt totaal niet als de tandarts waar ik vroeger angst voor had. Respect en persoonlijk!” - Michel uit Zoetermeer

“Top tandartsen praktijk! Professioneel, zeer schoon en ook erg geschikt voor kleine meisjes die het erg spannend vinden!” - Iris uit Zoetermeer

Bekijk deze en andere reviews op onze Facebookpagina. Laat na uw bezoek vooral ook zelf een review achter.

Tandheelkundig Centrum de Leyens heeft tandartsen die veel ervaring hebben met de behandeling van angstige patiënten. Onze behandelwijze is gebleken effectief voor de angstpatiënt. Bij de eerste intake wordt ruimere tijd gereserveerd om de angsten in kaart te brengen. Vaak zien wij drie oorzaken voor angst voor de tandarts; ervaring uit het verleden, verworven angst van de ouder en ook speelt het imago van de tandarts een grote rol.

In alle drie de gevallen heeft de patiënt evenveel moeite om naar de tandarts te gaan, maar elke angst kent een andere aanpak.

Wij hebben hiervoor speciale behandelmethodes ontwikkeld. Echter is de allereerste kennismaking met de patiënt cruciaal. Een vertrouwensband opbouwen zorgt ervoor dat de patiënt, ondanks dat hij/zij angstig is, zich toch durft over te geven aan de tandarts.

Goede uitleg over de gebitsituatie, begrip voor de angst, tijd nemen voor de patiënt en zijn of haar vragen en duidelijke communicatie voor en tijdens de behandeling hebben een positief effect op de angstpatiënt.

Maak een afspraak voor uw eerste kennismaking bij een van onze tandartsen.

Hoe verloopt het eerste bezoek?

Na inschrijving volgt het eerste consult. Deze eerste ontmoeting is erg belangrijk. Als u geen klik heeft met uw tandarts of hem niet vertrouwd is het niet fijn om langs te komen. Het is daarom verstandig om eventuele angst en nare ervaringen met uw tandarts te bespreken. Na de kennismaking controleert uw tandarts mogelijk de huidige status van uw gebit, als u hiermee instemt.

Vervolgens overleggen we met u hoe wij u bij uw tandartsbezoek kunnen helpen en stellen we een behandelplan op. U kunt hierbij ook een gratis onderzoek aanvragen met de Velscope-scanner (als u bij ons bent ingeschreven). Met de scanner bekijken we dan eventuele afwijkingen in uw mond.

Afspraak: 079 341 3939Nieuwe patiënten

Neem alvast plaats in de tandartsstoel

Neem alvast een virtueel kijkje in de tandartsstoel, zodat u weet wat u kunt verwachten in onze tandartspraktijk.

Effectieve behandelmethode voor angstpatiënten

Voor angstige patiënten zijn de speciale behandelingen van Tandheelkundig Centrum de Leyens erg effectief gebleken. Bij de eerste intake nemen we een ruimere tijd voor u om uw angsten in kaart te brengen. Vervolgens geven wij u tijdens de behandelingen een duidelijke uitleg over uw gebitssituatie en over de behandelingen. U kunt hierbij ten alle tijden vragen stellen. Met onze gerichte en persoonlijke behandeling coachen wij u naar een angstvrij tandartsbezoek.

Ook kunt u bij Tandheelkundig Centrum de Leyens geheel vrijblijvend langskomen voor een kennismaking met de tandarts, zonder dat er direct een behandeling volgt. Maak een afspraak voor uw eerste kennismaking bij een van onze tandartsen.

Coaching voor angstige patiënten

Onze tandarts biedt u verschillende behandelingen aan. Mensen met tandartsangst kunnen wij hierbij extra begeleiden. Wij nemen de tijd voor u en leggen u precies uit wat er gaat gebeuren. U heeft hierna de mogelijkheid om aan te geven dat u de behandeling wilt onderbreken. Op deze manier heeft u de behandelingen zelf in de hand.

Bij extreme angst kunnen we samen met u proberen te achterhalen waar de oorzaak ligt van uw angst. Zo kunnen wij gericht adviseren over het overwinnen van deze angst.

Tips bij angst voor de tandarts

Onze tandartsen zijn erg begripvol voor angstige patiënten en helpen u graag om toch naar de tandarts te gaan. Hiervoor hebben zij enkele tips voor u.

Praat over uw angst

Vertel uw tandarts over uw angstgevoel. Hij kan helpen rustig te worden en mogelijk uw angstgevoelens wegnemen. Mocht u dit spannend vinden, praat er dan over met uw huisarts of met iemand uit uw omgeving.

Pijnloze behandelingen

Wij hebben tegenwoordig de mogelijkheid al onze behandelingen (vrijwel) pijnloos uit te voeren. Als u bang bent voor pijn, mag u altijd vragen om een verdoving.

Kalmeringsmiddelen

Mocht u verdovende of kalmerende middelen willen gebruiken, overleg dit dan eerst met de tandarts.

Extra uitleg en controle

Voor veel patiënten is een tandartsbehandeling minder eng als ze weten wat er komen gaat. Vraag daarom van te voren om extra uitleg of spreek af dat de tandarts de behandeling onderbreekt wanneer u uw hand op steekt. Zo heeft u de mogelijkheid om vragen te stellen tijdens de behandeling.

Meekijken

Sommige mensen vinden het fijn om mee te kijken tijdens de behandeling. Hiervoor kunt u een spiegel vragen aan de tandarts.

Ontspannen en afleiden

Probeer eens of u baat heeft bij ontspannings- of ademhalingsoefeningen. Naarmate uw aandacht voor de behandeling minder is, zal ook een eventueel vervelend gevoel afnemen. Vraag eventueel om muziek, en concentreer u op de songtekst voor afleiding.

Iets vasthouden

Tijdens de behandeling mag u ook iets vertrouwds vasthouden, zoals uw sjaal of een favoriet knuffeldier.

Alleen gebitscontrole

Spreek af dat de tandarts de eerste keer alleen kijkt naar uw gebit en eventueel foto’s maakt. Het is belangrijk om te weten of uw gebit nog gezond is; dit heeft ook invloed op de rest van uw lichaam.

Eerst alleen de praktijkruimte bekijken

Als u heel erg angstig bent heeft u ook de mogelijkheid om alleen de tandartsruimte te bekijken en kennis te maken met de tandarts. Deze eerste kennismaking kan angstbeelden die u bij de tandarts heeft ontkrachten.

Er zijn veel mogelijkheden om de angst voor de tandarts weg te nemen. Het is heel belangrijk dat u hier niet te lang mee wacht. Uitstel van het tandartsbezoek zorgt ervoor dat de conditie van het gebit steeds verder achteruit gaat.

Voorkom angst op jonge leeftijd

Het is belangrijk om al op jonge leeftijd te wennen aan de tandarts; hiermee verklein je de kans op het ontstaan van tandartsangst. Neem daarom uw kinderen mee naar de behandelingen. Ook is het handig bij de eerste behandelingen van uw kinderen aanwezig te zijn. Zo kunnen ze op een vertrouwde manier wennen aan de behandelingen van de tandarts. U kunt hierbij uw kinderen belonen als ze zich flink houden bij de tandarts; laat ze bijvoorbeeld een uurtje langer opblijven. Doe nooit valse beloftes zoals: “Je voelt absoluut niks.” Als het tóch pijn doet, voelt uw kind zich mogelijk verraden.

Afspraak maken

De tandartsen van Tandheelkundig Centrum de Leyens verwelkomen u graag in onze tandartspraktijk in Zoetermeer voor een kennismaking. Wilt u direct een afspraak maken? U kunt ons bereiken via onderstaande contactgegevens.

079-341 39 39

Ons telefoonnummer is bereikbaar op werkdagen van 09.00 – 12.30 en van 13.30 – 16.00 uur.

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer en de fiets. Automobilisten parkeren de auto nabij de praktijk. Fietsers kunnen de fiets voor de praktijk plaatsen. Komt u met de trein? Dan stapt u uit op station Zoetermeer. Vervolgens pakt u tram 3 en stapt u uit op het tramstation De Leyens. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen naar onze praktijk.

Contactformulier

Vul het onderstaande formulier in en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*
 

We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug

Onze vestiging

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00