6 tips voor een stralende lach

26 Oktober, 2016 14:30

Een stralend gebit is het visitekaartje van uw gezicht: het ziet er verzorgd en gezond uit. Met het goed onderhouden van het gebit voorkomt daarnaast gaatjes, vervelende kiespijn of een behandeling bij de tandarts. Houd uw gebit daarom mooi en gezond. Hoe u dat doet? Hieronder vindt u 6 tips die u daarbij kunnen helpen!

Leer uzelf de goede gewoontes aan als het gaat om de verzorging van het gebit, want zelfs de kleinste, simpelste handelingen doen wonderen!

1. Poets uw tanden twee keer op een dag

Tandenpoetsen is dé basis voor een goede mondhygiëne. Het is belangrijk dat u er voldoende tijd voor neemt, want een goede poetsbeurt duurt twee minuten. Poets uw tanden tweemaal per dag zorgvuldig.

2. Gebruik fluoridetandpasta

Uw tanden worden minder kwetsbaar wanneer u poetst met fluoridetandpasta, omdat de fluoride ervoor zorgt dat het tandglazuur sterker wordt. Het is daarom verstandig om tweemaal per dag fluoridetandpasta te gebruiken.

3. Houd uw tandvlees gezond

Tijdens het tandenpoetsen is het belangrijk dat u zachtjes het tandvlees met de borstel masseert. Het heeft dus geen zin om hierbij ruwe poetsbewegingen te maken; zachtjes de tandenborstel op het tandvlees drukken is voldoende.

4. Vergeet floss, ragers en stokers niet

Al poetst u uw tanden nog zo goed: tussen tanden en kiezen ontstaat altijd tandplak. Het is dan ook belangrijk dat de ruimtes tussen tanden en kiezen extra worden gereinigd. Dit kan door gebruik te maken van flossdraad, ragers of tandenstokers. Hiermee komt u op plekken waar de tandenborstel niet bij komt.

5. Ga elektrisch poetsen

Door te poetsen met een elektrische tandenborstel verwijdert u meer tandplak dan wanneer u poetst met een handtandenborstel. Met elektrische borstels maak je gemakkelijker lastig te bereiken plekken in de mond schoon, omdat ze meer poetsbewegingen maken dan met een gewone handtandenborstel mogelijk is.

6. Kom langs

Kom tweemaal per jaar langs bij ons in de praktijk voor een controleafspraak. Wij controleren uw gebit uitvoerig en begeleiden u in het gezond houden van uw gebit. Maak nu een afspraak bij Tandheelkundig Centrum de Leyens te Zoetermeer.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00