De tandarts; grootste vriend of ergste nachtmerrie.

30 December, 2019 12:41

Op deze wereld zijn er diverse soorten keuzes, Nike of Adidas, Messi of Ronaldo, Spa rood of spa blauw, Mc Donalds of Burger King. Naast deze keuzes zijn er ook tweedelingen waar je niet voor kunt kiezen. Bijvoorbeeld; de tandarts, ben je bang voor de man of vrouw met de haakjes en boortjes of juist niet.

Ikzelf behoor tot de tweede groep ik heb geen angst voor de tandarts. Ik laat mijn gebit tweemaal per jaar controleren. Ik weet dat ik goed poets, daarom maak ik mij geen zorgen wanneer ik een gebitscontrole heb. Enige gezonde spanning is er wel op de dag van de afspraak zelf. Vragen als; heb ik mijn gebit goed onderhouden dit half jaar en kan hij gebreken aan mijn gebit vinden. Gezonde spanning voor de tandarts heeft ieder mens wel, omdat een gezond en mooi gebit bijna voor iedereen belangrijk is.

Het bezoek:

Bij welke van de 2 groepen je ook hoort iedereen vindt het fijn om gerust gesteld te worden. Hoewel je komt voor je gebit, is het fijn als er een gezellige en vriendelijke sfeer hangt bij binnenkomst. Naast de vriendelijke en gezellige sfeer mag je ook verwachten dat de tandarts en de assistenten een verzorgd uiterlijk hebben. Bij mijn eigen tandarts is dit goed geregeld, het personeel is vriendelijk en ziet eruit zoals je mag verwachten. De receptie is bijna nooit bemand, dit geeft als je binnenkomt geen welkom gevoel. De wachtruimte is vrij groot, er hangen wat canvas foto’s, maar ondanks de foto’s is de ruimte vrij kaal.

De behandeling:

Wanneer je na het wachten in deze kale wachtkamer dan door de tandarts wordt geroepen, is het fijn dat hij of zij jou een goed gevoel geeft. Dit is belangrijk voor mij omdat ook al ben ik niet bang, het toch spannend is. Bij mijn eigen tandarts is dit goed geregeld. Bij binnenkomt geeft hij een hand en begroet je met je naam. Dat hij mijn naam kent, kan komen doordat ik al meer dan 20 jaar patiënt ben. Voordat mijn tandarts begint met het controleren van mijn gebit, knoopt hij een gesprek aan over school of werk. Gedurende de behandeling vertelt hij wat hij ziet en welke behandeling hij voor ogen heeft, zodat jij weet wat je kunt verwachten. Alles is goed geregeld bij mijn tandarts, een verbeterpunt is de vriendelijkheid en gezelligheid. Dit zou kunnen door de behandelkamer en wachtruimte gezellige aan te kleden, uiteraard moet dit binnen bepaalde hygiënerichtlijnen.

Na afloop van de behandeling heb ik altijd een schoon en fris gevoel, hier ben ik altijd blij mee.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00