Facings Zoetermeer

Met facings passen we de stand, kleur en vorm van uw tanden aan voor een prachtig gebit. Facings zijn de perfecte oplossing voor het opvullen van spleetjes, het herstellen van afgebroken tanden en het witter maken van uw tanden.

Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer laten we uw gebit er op een eenvoudige en snelle manier weer mooi uitzien door middel van twee technieken. U heeft de keuze uit composiet facings of facings van porselein.

U profiteert bij ons van de volgende voordelen:

 • Ervaren team van specialisten
 • Facings plaatsen binnen één dag mogelijk
 • Gezamenlijk de kleur en vorm bepalen
 • Facings van hoge kwaliteit
 • Pijnloze behandeling

Benieuwd of facings voor u de juiste oplossing zijn? Vraag een vrijblijvend consult aan met een van onze specialisten. Nieuwe patiënten schrijven zich eenvoudig in via ons online inschrijfformulier. Neem voor vragen of meer informatie gerust contact met ons op. We staan u graag te woord.

Vraag consult aan  Nieuwe patiënten

“Ik stoorde mij heel erg aan de spleetjes in mijn gebit. Een collega attendeerde mij op facings. Wat ben ik blij met het eindresultaat. Heel erg bedankt!”
Johan Bisschop uit Zoetermeer

Facings van composiet en porselein

Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens heeft u de keuze uit twee soorten facings: van composiet en van porselein. U bepaalt zelf voor welk type facing u gaat. Waar porseleinen facings uitblinken in kwaliteit, zijn de kosten voor composiet facings aantrekkelijker. Bij beide soorten plaatsen we een schildje over uw tanden. Bekijk de voor- en nadelen van de verschillende materialen:

Voordelen van composiet facings

 • Voordelige prijs in vergelijking met porseleinen facings
 • Slechts één behandeling nodig
 • Eenvoudig te reperaren

Voordelen van porseleinen facings

 • Geen verkleuring
 • Lange levensduur: tot wel 15 jaar
 • Vele kleurschakeringen mogelijk: natuurlijk resultaat

Nadelen van composiet facings

 • Verkleuren sneller
 • Minder lange levensduur dan porseleinen facings

Nadelen van porseleinen facings

 • Duurder dan composiet facings
 • Er zijn meerdere behandelingen nodig

Facings kosten

De kosten voor het plaatsen van facings zijn afhankelijk van het aantal facings, het gebruikte materiaal en de tarieven van het tandtechnisch laboratorium. Zo heeft u de keuze uit facings van composiet en porselein. Daarnaast kunt u een facing laten plaatsen op één tand of meerdere facings op enkele of al uw tanden en kiezen. Gemiddeld variëren de prijzen van porseleinen facings tussen de € 600,- en € 900,- per tand of kies. Voor een facing van composiet varieert dit tussen de € 100,- en € 150,-. Tijdens een eerste consult stelt de tandarts een behandelplan op en ontvangt u een persoonlijke begroting.

Vraag consult aan  Nieuwe patiënten

““Door een val met de fiets was er een stukje van mijn voortand afgebroken. Ik schaamde me zo erg. Gelukkig kwam de tandarts vrijwel direct met een goede oplossing: een facing! Mijn tand is prachtig gerepareerd.”
Hannie Rolen uit Zoetermeer

Facings plaatsen op uw tanden

Als u kiest voor facings van composiet, plaatsen we ze in één behandeling. Voor het plaatsen van porseleinen facings moet u twee afspraken maken: één afspraak voor het maken voor het omslijpen en het maken van een gebitsafdruk en een tweede afspraak voor het daadwerkelijk plaatsen van de porseleinen facings.

Composiet facings plaatsen

Een composiet facing plaatsen we binnen één dag. Samen met de tandarts bepaalt u de juiste kleur van de facings, waarna de tandarts uw tand behandelt met hechtmateriaal. We plakken de facings vervolgens op uw tand en harden het geheel uit met een speciale lamp. Tot slot slijpen we de facing in de juiste vorm. Na de behandeling heeft u weer een prachtig gebit. In vier stappen zorgen we voor sterke composiet tanden.

 1. Het opstellen van een persoonlijk behandelplan
 2. Uw tanden gereedmaken voor de facings
 3. Het composiet op tanden bevestigen
 4. De facings in de juiste vorm slijpen

Porseleinen facings plaatsen

Voor het plaatsen van facings van porselein zijn twee afspraken nodig. Tijdens de eerste afspraak maken we een afdruk van uw gebit en kiezen we samen de juiste kleur van de facings. Een tandtechnicus gaat vervolgens in het laboratorium aan de slag met het vervaardigen van de facings. Wanneer u voor de tweede keer langskomt, brengen we een hechtlaag aan op uw tanden waar we de facings op plaatsen. Ook deze facings plaatsen we in vier stappen.

 1. Het behandelplan opstellen
 2. Uw tanden minimaal bijslijpen
 3. Een gipsmal laten maken van uw gebit
 4. Na 2 tot 3 weken: het plaatsen van de porseleinen facings

Try-in/proefmodel

Indien gewenst kunt u bij Tandheelkundig Centrum de Leyens ook kiezen voor een try-in. We plaatsen dan eerst een proefmodel van kunststof, zodat u rustig went aan de facings en uw verdere wensen kunt bespreken met de tandarts en tandtechnieker. Op een later moment beslist u of u tevreden bent met de stand en kleur van uw tanden en plannen we vervolg afspraken voor de definitieve facings.

Vraag consult aan  Nieuwe patiënten

“Door bepaalde medicatie had ik veel bruinige vlekken op mijn gebit. De tandarts adviseerde mij daarom facings te laten plaatsen. Mijn gebit ziet er weer prachtig uit. Ik voel me een stuk zelfverzekerder!”
Natalya van Dis uit Zoetermeer

Na de behandeling

U merkt niks van de facings, omdat ze aanvoelen als uw eigen natuurlijke tanden. Wel moet u na de behandeling even wennen. Indien we de vorm van uw tanden hebben veranderd, kan het uitspreken van sommige klanken tijdelijk wat lastig zijn. Na de behandeling kunt u alles weer gewoon eten, maar pas wel op met harde voedingsmiddelen. Ten opzichte van uw natuurlijke tanden vragen facings niet om speciaal onderhoud. U poetst en flost ze zoals u gewend bent.

Veelgestelde vragen over facings

Hier leest u een aantal van de meest gestelde vragen over facings. Staat uw vraag er niet tussen? Of is uw vraag niet helemaal beantwoord? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk voor meer informatie.

Wat zijn facings?

Facings zijn schildjes van composiet of porselein die de vorm en kleur van tanden verbeteren. Facings zijn de perfecte oplossing om spleetjes tussen tanden op te vullen, scheve tanden te maskeren, afgebroken tanden te herstellen of tanden witter te maken.

Wat kosten facings?

Het aantal facings dat u nodig heeft en het materiaal van de facing(s) bepalen de exacte kosten. Zo zijn porseleinen facings bijvoorbeeld duurder dan facings van composiet. Gemiddeld variëren de prijzen van porseleinen facings tussen de € 600,- en € 900,- per tand of kies. Voor een facing van composiet varieert de prijs tussen de € 100,- en € 150,-.

Worden facings vergoed?

Als u 18 jaar of ouder bent, vergoedt de zorgverzekeraar facings niet vanuit de basisverzekering. Indien u een aanvullende verzekering heeft, worden de kosten van composieten facings in sommige gevallen (voor een gedeelte) vergoed. Raadpleeg uw polis of neem contact op met uw zorgverzekeraar voor de voorwaarden.

Facings van porselein vergoedt de zorgverzekeraar doorgaans niet. Alleen in het geval van ernstige klachten waar tandproblemen of -aandoeningen de oorzaak van zijn, kunt u in aanmerking komen voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Is het plaatsen van facings pijnlijk?

Het plaatsen van facings is geheel pijnloos. Ook als het nodig is om uw tand deels bij te slijpen, veroorzaakt dit geen pijn. Bij het prepareren van tanden komen we namelijk veel minder diep dan bij bijvoorbeeld het boren van een tand. Indien we uw tand eerst moeten repareren, geven we u een plaatselijke verdoving.

Hoelang gaan facings mee?

Gemiddeld kunt u bij facings rekenen op een levensduur van zo’n 5 tot 10 jaar. Porseleinen facings gaan vaak nog langer mee, soms zelfs wel 25 jaar. Uw mondhygiëne en leefgewoonten bepalen mede de levensduur van facings. Gewoonten als nagelbijten en tandenknarsen veroorzaken slijtage en soms breuken aan uw facings. Daarnaast verkleuren facings van composiet sneller als u rookt of regelmatig drink- en etenswaren nuttigt die veel kleurstoffen bevatten, zoals rode wijn, koffie en frisdranken.

Hoe snel verkleuren facings?

Facings van porselein verkleuren niet tot nauwelijks dankzij het kwalitatief hoogwaardige materiaal. De verkleuring van een composiet facing is sterk afhankelijk van uw leefgewoonten. Het regelmatig nuttigen van drink- en etenswaren met veel kleurstoffen en roken versnellen het verkleuringsproces.

Wanneer zijn facings niet mogelijk?

In principe zijn facings geschikt voor iedereen. Wel dient uw mondhygiëne in orde te zijn en uw tandvlees in goede gezondheid te verkeren.

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer en de fiets. Automobilisten parkeren de auto nabij de praktijk. Fietsers kunnen de fiets voor de praktijk plaatsen. Komt u met de trein? Dan stapt u uit op station Zoetermeer. Vervolgens pakt u tram 3 en stapt u uit bij tramstation De Leyens. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen naar onze praktijk.

Afspraak maken voor het plaatsen van facings in Zoetermeer

Maak een afspraak voor een consult en voor het opstellen van een behandelplan op maat. Tijdens een vervolgafspraak plaatsen we vervolgens de facings. Neem contact met ons op via 079 341 3939 of vul onderstaand contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Onze tandartspraktijk

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Telefoonummer: 079 341 3939
WhatsApp: 06 121 577 10
E-mail: info@thcdeleyens.nl

Openingstijden

Maandag t/m donderdag
08.00 - 12.30 uur
13.30 - 16.30 uur
Vrijdag
08:00 - 15:00 uur

Telefonische bereikbaarheid

Maandag t/m donderdag:
09.00 – 12.30 uur
13.30 – 16.00 uur
Op Vrijdag van 9.00 – 15.00

Afspraak maken voor het plaatsen van facings in Zoetermeer

Maak een afspraak voor een consult en voor het opstellen van een behandelplan op maat. Tijdens een vervolgafspraak plaatsen we vervolgens de facings. Neem contact met ons op via 079 341 3939 of vul onderstaand contactformulier in. We nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Naam*
Geboortedatum*
BSN*
Telefoonnummer*
E-mail*
Huidige situatie*
Wensen*
 

We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00