Huisregels

Wij verzoeken u vriendelijk om de huisregels door te nemen, dit zodat misverstanden kunnen worden voorkomen en wij u de beste zorg en service kunnen bieden. Indien u zich inschrijft bij ons in de praktijk, gaat u akkoord met onze huisregels.

 • Informatie over vergoedingen vindt u bij uw zorgverzekeraar, het vergelijken van verzekeringen en andere nuttige of belangrijke informatie vindt u op allesoverhetgebit.nl.
 • Voor afspraken die uiterlijk 48 uur (2 werkdagen) voor de afspraak worden verzet ontvangt u geen rekening. In alle andere gevallen ontvangt u een rekening voor de gereserveerde tijd. Hierdoor zullen annulering welke op zaterdagen en op zondagen worden ontvangen, per mail of whatsapp, niet meer worden geaccepteerd.

  o   Afspraken dienen – tenzij wegens overmacht uiterlijk 48 uur (twee werkdagen) voor de behandeling op werkdagen te worden geannuleerd. Bij de eerste twee keer niet of niet tijdig annuleren van de afspraak zal de gereserveerde tijd en/of een deel van de afgesproken behandeling in rekening worden gebracht met een tarief van 10 euro per vijf minuten, met een maximum van 150 euro.

  §  Er zijn vier uitzonderingen:

  ·        Een afspraak korter dan 15 minuten kunt u tot uiterlijk 24 uur (ofwel 1 werkdag) van te voren kosteloos annuleren.

  ·        Is het de eerste keer dat dit gebeurt en betreft het een afspraak van maximaal 20 minuten? Dan u ontvangt dan geen rekening.

  ·        Voor een afspraak waarbij een implantaat geplaatst wordt geldt een tarief van 250 euro.

  ·        Voor wortelkanaalbehandelingen uitgevoerd door onze endodontoloog Zoï geldt een tarief van 250 euro.

  o   Bij de derde keer wordt 100% van de verwachte kosten in rekening gebracht. Er wordt een nieuwe afspraak met u ingepland.

  o   Bij de vierde keer wordt 100% van de te verwachten kosten in rekening gebracht en kunnen wij er voor kiezen u uit te schrijven als patiënt.

  o   Voor gezinsafspraken geldt; dat de totale gereserveerde tijd voor u als gezin in rekening zal worden gebracht met een tarief van 10 euro per vijf minuten. Ofwel drie gezinsleden die te laat annuleren of niet komen voor een afspraak van een halfuur (per persoon) geldt: ((30 min /5)*10 euro)*3 gezinsleden = 180 euro.

 • Uw tandarts en zijn assistent werken op afspraak en reserveren tijd voor u. Indien u uw afspraak niet tijdig afzegt of structureel te laat komt, zijn wij helaas genoodzaakt de voor u gereserveerde tijd in rekening te brengen; hiervoor hanteren wij de KNMT-richtlijnen.
 • Indien u ons voor een spoedgeval belt, dan plannen we nog dezelfde werkdag een afspraak in. Hoewel we in onze dagelijkse planning hiervoor ruimte reserveren, vragen wij uw begrip indien er onverhoopt toch een wachttijd ontstaat. Indien mogelijk, raden wij u daarom aan om bij pijnklachten voor 10.00 uur in de ochtend te bellen. Ook kan het gebeuren dat wij voorrang moeten verlenen aan andere spoedgevallen, ernst bepaald voorrang, waardoor uw afspraak wellicht iets later zal zijn dan gepland.
 • U kunt bij ons geen contante betalingen doen. Indien u de rekening op de praktijk wenst te betalen kan dit uitsluitend met uw pinpas. U kunt er ook voor kiezen om een nota achteraf te ontvangen. Wij declareren voor u bij uw verzekering en u krijgt van ons de eventuele restnota per mail of post. Wij hanteren  hiervoor de KNMT betalingsvoorwaarden. Mogelijk moet u voor (dure) behandeling een aanbetaling vooraf doen. Uw behandelaar zal dit met u bespreken.
 • Roken (of E-smoking) is niet toegestaan in de praktijk of het trappenhuis.
 • Let op uw eigendommen. Tandheelkundig Centrum de Leyens is niet aansprakelijk voor schade, diefstal of verlies van uw eigendommen.
 • U ontvangt altijd twee dagen voor uw afspraak een herinnering per e-mail. Mocht deze e-mail onverhoopt niet zijn verstuurd, betekent dit niet dat uw afspraak is te komen vervallen. Hierover krijgt u apart bericht.
 • Zorg ervoor dat uw gegevens up-to-date zijn. Geef ook voor de behandeling door aan uw tandarts als er iets aan uw gezondheid is veranderd of als u nieuwe medicijnen slikt.
 • Adreswijzigingen kunnen uitsluitend per email worden gewijzigd. Uw adres is pas aangepast in ons systeem als u hiervoor een bevestiging heeft ontvangen van ons.
 • Indien u een koortslip heeft, dient de afspraak te worden geannuleerd. Ook bij aanwezigheid van gordelroos of luizen dient u uw afspraak te annuleren.
 • Er is bij ons pas sprake van een behandelovereenkomst nadat uw intake afspraak heeft plaatsgevonden en zowel u als de tandarts besluiten om een behandelovereenkomst aan te gaan door middel van een vervolgafspraak. Wij gaan graag langdurige behandelovereenkomst met onze patiënten aan. Dit kan alleen op wederzijdse goedkeuring.
Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00