Invisalign Zoetermeer

Iedereen wil graag een mooi recht gebit, maar het vooruitzicht van jarenlang een opvallende beugel dragen staat zowel kinderen als volwassenen tegen. Dankzij de onzichtbare beugel van Invisalign® is het mogelijk om een beugel te dragen, zonder dat hij zichtbaar is voor anderen.

Met behulp van diverse bitjes worden uw tanden stap voor stap in de gewenste stand geplaatst. Ook wanneer u nog geen patiënt bent, kunt u bij Tandheelkundig Centrum de Leyens terecht: we nemen nieuwe patiënten aan.

  • Vriendelijke en ervaren tandartsen
  • Affiniteit met angstige patiënten
  • Moderne tandartspraktijk in Zoetermeer
  • We spreken Nederlands, Engels, Farsi, Spaans, Portugees en Italiaans

Invisalign: de nieuwste trend op gebied van beugels

De Invisalign is een beugel gemaakt van doorzichtig kunststof. Met een digitale 3D-beeldvormingstechnologie worden meerdere onzichtbare hoesjes – ook wel aligners genoemd – gemaakt, die u om uw tanden schuift. Iedere twee weken worden deze hoesjes vervangen door nieuwe aligners. Deze exemplaren hebben een iets andere vorm, waardoor uw tanden in de juiste positie worden geduwd.

U krijgt u een aantal aligners mee naar huis, zodat u niet iedere twee weken in de tandartspraktijk hoeft langs te komen. Om de voortgang van het proces te controleren, vragen we u om iedere maand langs te komen voor een controle. De duur van de behandeling is afhankelijk van de beginpositie van uw tanden en het gewenste eindresultaat.

De voordelen van een onzichtbare beugel

  • De kunststof hoesjes zijn uitneembaar
  • Geen metalen plaatjes of draden
  • De bitjes worden op maat gemaakt
  • Het proces is minder pijnlijk dan een gewone beugel

“Mijn tanden staan al vanaf kinds af aan scheef, maar ik wou geen beugel omdat dit niet stoer was. Nu jaren later hoorde ik over de Invisalign, waarbij je een beugel draagt zonder dat iemand het ziet. Voor mij de perfecte oplossing! Ik ben nu een half jaar bezig en zie al een flink verschil.”

– Charlotte Moonen

De Invisalign behandeling

Een orthodontie behandeling zelf bestaat uit vier stappen: een intakegesprek, het 3D-ontwerp, het maken van de onzichtbare beugels en de eindcontrole. Mocht u nog geen patiënt bij ons zijn, dan komt er nog een korte stap bij: de inschrijving. Hieronder lichten we de stappen voor u toe.

Stap 1: inschrijven bij Tandheelkundig Centrum de Leyens

Bent u nog geen patiënt bij onze praktijk in Zoetermeer? Schrijf u direct online in en vul de gezondheidsvragenlijst in. Neem de ingevulde vragenlijst geprint mee naar uw eerste afspraak of verstuur hem online naar inschrijven@thcdeleyens.nl.

Stap 2: een intakegesprek

Tijdens het intakegesprek controleren we samen met een orthodontist of u in aanmerking komt voor een Invisalign beugel. In 95% van de gevallen met een afwijkende positie van de tanden biedt de onzichtbare beugel uitkomst. Er zijn echter ook situaties waarbij de Invisalign niet de juiste oplossing is. In zulke gevallen kunnen we u adviseren een afspraak te maken bij een orthodontist. Zo raden we de onzichtbare beugel af bij een grote spleet tussen de tanden (groter dan vijf millimeter), bij een open beet of wanneer de hoektanden of -kiezen gedraaid moeten worden. Indien u in aanmerking komt voor een Invisalign, legt onze tandarts de behandeling stap voor stap uit.

Stap 3: het 3D-ontwerp van de Invisalign

Als u in aanmerking komt voor de Invisalign, maakt de orthodontist afdrukken van uw gebit. Deze afdrukken stuurt hij op naar het technische lab, waar een behandelplan wordt opgesteld. Met behulp van een 3D-video brengt de orthodontist het proces in beeld en ziet u het verwachte eindresultaat. Tevens ontvangt u de gemaakte offerte.

Stap 4: het maken van de onzichtbare beugel

Indien u akkoord gaat met de offerte, maken we de aligners op maat. Vervolgens plaatst de behandelaar de door de orthodontist gemaakte aligners, waarna u een uitleg krijgt over hoe u de aligners zelf kunt plaatsen. Op deze manier hoeft u niet iedere twee weken langs te komen. We vragen u echter wel om iedere maand langs te komen voor een controle.

Stap 5: de eindcontrole

Wanneer de behandeling met de Invisalign klaar is, vindt er nog een laatste afspraak met de orthodontist plaats. Tijdens deze controle bespreken we het eindresultaat en kijken we of het gewenste resultaat is behaald.

Maak kennis met onze Invisalign specialist

Ontmoet de Invisalign tandarts van Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer:

Praktijk eigenaar

Wat zijn de Invisalign kosten?

Een Invisalign behandeling bij onze praktijk in Zoetermeer start vanaf € 2.500 euro. Deze prijs is echter per persoon verschillend, doordat de beginsituatie en het gewenste eindresultaat variëren. Gedurende het eerste consult legt de behandelaar alles uit over de beugel en kunt u aan de hand hiervan beslissen of u het vooronderzoek wilt laten uitvoeren.

Het kan voorkomen dat u tweewekelijks op controle moet komen. We rekenen echter maar één keer per maand consultkosten. Op deze pagina vindt u onze wettelijk vastgestelde tarieven.

Invisalign verzekering

Tot 18 jaar worden de Invisalign kosten soms vergoed door de zorgverzekering, dit hangt echter af van de zorgverzekering van de ouders. Voor meer informatie wat betreft de Invisalign vergoeding raden we u aan om te informeren bij uw zorgverzekeraar.

Veelgestelde vragen over Invisalign

Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over de onzichtbare beugel. Staat uw vraag hier niet bij? Bel ons dan via 079 341 3939. We helpen u graag verder.

Wat is een Invisalign?

Een Invisalign is een doorzichtige beugel die gemaakt is van kunststof. Hij is uitneembaar, zit comfortabel en u ervaart geen problemen met eten of drinken. Doordat hij doorzichtig is, lijkt de beugel vrijwel onzichtbaar.

Hoe moet ik een Invisalign schoonmaken?

Het schoonmaken van uw Invisalign is erg eenvoudig. Gebruik lauw water en een tandenborstel om uw beugel het beste schoon te krijgen. Gebruik eventueel een speciaal reinigingstablet om dit te doen.

Mag ik met een Invisalign slapen?

Ja, sterker nog: het advies is om hem iedere dag 22 uur te dragen. Alleen wanneer u iets eet of drinkt mag u de beugel uitnemen. Natuurlijk moet hij ook even uit wanneer u uw tanden poetst.

Hoelang duurt een behandeling?

Vaak bent u met een Invisalign sneller klaar dan met een slotjesbeugel. Meestal is dit tussen de 6 en 18 maanden. Onze tandarts geeft u tijdens uw bezoek altijd een indicatie van de behandelduur. De totale periode hangt af van een aantal factoren, zoals de staat van uw gebit en of u zich houdt aan de vastgestelde draagtijd per dag.

Vanaf wanneer kan ik resultaat zien?

Bij de ene patiënt gaat het proces sneller dan bij de andere, maar meestal ziet u na een aantal weken al verschil in de stand van uw tanden. Iedere keer wanneer u nieuwe aligners krijgt, worden uw tanden een stukje verschoven.

Hoelang draag ik een aligner?

Over het algemeen draagt u de aligner voor een periode van twee weken. Daarna wisselt u de oude aligner om voor een nieuwe en bent u weer een stukje dichter bij het eindresultaat. In enkele gevallen mag u de aligners sneller vervangen, maar alleen op advies van de tandarts.

Doet een Invisalign pijn?

Nee, het dragen van een Invisalign beugel is zelfs erg comfortabel. In het begin zal u even moeten wennen en kunt u wat druk ervaren. Dit gaat gelukkig na een aantal dagen over.

Invisalign Zoetermeer: afspraak maken

We nodigen u graag uit om de mogelijkheden van een Invisalign te bespreken tijdens een persoonlijk consult. Neem contact met ons op via 079 341 3939 of stuur een e-mail naar info@thcdeleyens.nl. We zijn iedere maandag t/m vrijdag van 08:00 – 12:30 uur en 13:30 – 16:30 uur geopend.

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer en de fiets. Automobilisten parkeren de auto nabij de praktijk. Fietsers kunnen de fiets voor de praktijk plaatsen. Komt u met de trein? Dan stapt u uit op station Zoetermeer. Vervolgens pakt u tram 3 en stapt u uit op het tramstation De Leyens. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen naar onze praktijk.

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer

Telefoon: 079 – 341 3939
Whatsapp: 06 121 577 10
E-mail: info@thcdeleyens.nl