Naaldloos verdoven

Primeur bij Tandheelkundig Centrum de Leyens; Geen naald meer nodig om te verdoven!

Voor velen is de verdoving bij de tandarts een grote angst. Zowel het idee van de naald, als de pijn van injecteren is een grote drempel. Voor deze groep heeft Tandheelkundig Centrum de Leyens dé oplossing. Naaldloos verdoven door middel van Comfort-In Needleless injection™. Dit apparaat injecteert zonder naald de verdovingsvloeistof. Dit gebeurt middels hoge druk. Een naald is daarom niet meer nodig.

Voor wie is het bedoeld?
Patiënten die angst hebben voor naalden kunnen op verzoek bij ons naaldloos verdoofd worden. Ook voor kinderen die angst hebben voor naalden is de naaldloze verdoving ideaal. Zo kan gemakkelijk en snel verdoofd worden, zonder dat de patiënt bang hoeft te zijn. De verdoving werkt ook sneller uit, waardoor de patiënt minder klachten ondervind na een behandeling.

NAALDLOOSVERDOVEN WERKT ECHTER NIET ALTIJD. GROTE KIEZEN IN DE ONDERKAAK KUNNEN NIET VERDOOFD WORDEN.

Hoe gaat het in zijn werk?

De tandarts plaatst de Comfort-in op de te verdoven gebied en activeert het drukmechamisme. Hierdoor wordt onder hoge druk de verdovingsvloeistof door een minuscuul gaatje op de gewenste plek geïnjecteerd. Dit voelt als een klein tikje. De verdovingsvloeistof verspreid zich in het aangebrachte gebied en zal de zenuw tijdelijk uitschakelen. Omdat de verspreidingsoppervlakte groter is dan bij verdoven met een naald, zal de werking sneller zijn en is de afbraak ook sneller waardoor je niet te lang met een verdoofd gevoel rond loopt.

De kiezen in de onderkaak kunnen niet zonder naald worden verdoofd. Dit gebeurt nadat wij met de Comfort-in hebben verdoofd, zodat de naaldverdoving niet meer voelbaar is.

Voordelen van naaldloos verdoven

 • Geen last van naaldangst
 • Geen last van prikpijn
 • Korte injectietijd
 • Snelle inwerktijd
 • Snelle uitwerktijd

Meer informatie?

Bent u ook bang voor naalden en stelt u daarom uw behandelingen uit? Dan bent u bij ons op het juiste adres. Neem contact op met ons voor het maken van een intake afspraak.

  We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.

  Tandheelkundig Centrum de Leyens
  Kaagkade 57
  2725 AA Zoetermeer

  Telefoon: 079 – 341 3939
  Whatsapp: 06 121 577 10
  E-mail: info@thcdeleyens.nl