Orthodontie in Zoetermeer

Iedereen wil graag een mooi recht gebit, maar het vooruitzicht van jarenlang een opvallende beugel dragen houdt veel volwassenen tegen. Dankzij de onzichtbare beugel van Invisalign® is het mogelijk om een beugel te dragen, zonder dat het zichtbaar is voor anderen.

Met behulp van diverse bitjes worden uw tanden stap voor stap in de gewenste stand geplaatst. Ook wanneer u nog geen patiënt bent, kunt u bij Tandheelkundig Centrum de Leyens terecht: wij nemen nieuwe patiënten aan.

Inschrijfformulier Bel 079 341 3939

De nieuwste trend op het gebied van beugels: de Invisalign®

De Invisalign® is een beugel gemaakt van doorzichtig kunststof. Met een digitale 3D-beeldvormingstechnologie worden meerdere onzichtbare hoesjes – ook wel aligners genoemd – die u om uw tanden schuift. Iedere twee weken worden deze hoesjes vervangen door nieuwe aligners. Deze exemplaren hebben een iets andere vorm, waardoor uw tanden in de juiste positie worden geduwd. Om ervoor te zorgen dat u niet iedere twee weken in de tandartspraktijk hoeft langs te komen, krijgt u een aantal hoesjes mee naar huis. Om de voortgang van het proces te controleren, vragen wij u om iedere maand langs te komen voor een controle. De duur van de behandeling is afhankelijk van de beginpositie van uw tanden en het gewenste eindresultaat.

De voordelen van een onzichtbare beugel

Een van de grootste voordelen van de Invisalign® is dat bijna niemand ziet dat u een beugel draagt. Daarnaast hebben de aligners de volgende voordelen:

 • De kunststof hoesjes zijn uitneembaar
 • Geen metalen plaatjes of draden
 • De bitjes worden op maat gemaakt
 • Het proces is minder pijnlijk dan een gewone beugel

"Mijn tanden staan al vanaf kinds af aan scheef, maar ik wou geen beugel omdat dit niet stoer was. Nu jaren later hoorde ik over de Invisalign®, waarbij je een beugel draagt zonder dat iemand het ziet. Voor mij de perfecte oplossing! Ik ben nu een half jaar bezig en zie nu al een flink verschil." - Charlotte Moonen

Een behandeling met de Invisalign®

Een orthodontie behandeling bestaat uit vier stappen: een intakegesprek, het 3D-ontwerp, het maken van de onzichtbare beugels en de eindcontrole. Onderstaand lichten wij de stappen voor u toe.

Stap 1: een intakegesprek

Tijdens het intakegesprek controleren wij samen met een orthodontist of u in aanmerking komt voor een Invisalign®. In de meeste gevallen van een afwijkende positie van de tanden biedt de onzichtbare beugel uitkomst. Er zijn echter ook gevallen waarbij de Invisalign® niet de juiste oplossing is in zulke gevallen kunnen wij u adviseren een afspraak te maken bij een orthodontist. Zo raden wij de onzichtbare beugel af bij een grote spleet tussen de tanden (groter dan vijf millimeter), bij een open beet of wanneer de hoektanden of -kiezen gedraaid moeten worden. Indien u in aanmerking komt voor een Invisalign® legt tandarts de behandeling stap voor stap uit.

Stap 2: het 3D-ontwerp

Wanneer u in aanmerking komt voor de Invisalign® maakt de orthodontist afdrukken van uw gebit. Deze afdrukken stuurt hij op naar het technisch lab, waar een behandelplan wordt opgesteld. Met behulp van een 3D-video brengt de orthodontist het proces in beeld en wordt het eindresultaat zichtbaar. Tevens ontvangt u de op maat gemaakte offerte.

Stap 3: het maken van de onzichtbare beugel

Indien u akkoord gaat met de offerte worden de aligners op maat gemaakt. Vervolgens plaatst de behandelaar de door de orthodontist gemaakte aligners, waarna u een uitleg krijgt over hoe u de aligners zelf kunt plaatsen. Op deze manier hoeft u niet iedere twee weken langs de orthodontiepraktijk. We vragen u echter wel om iedere maand langs te komen voor een controle.

Stap 4: de eindcontrole

Wanneer de behandeling met de Invisalign® klaar is, vindt er nog een laatste afspraak met de orthodontist plaats. Tijdens deze controle bespreekt hij het eindresultaat en kijkt hij of het gewenste resultaat is behaald.

Maak kennis met onze specialist

Ontmoet de Invisalig® specialist van Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer.

 • Fabio Rigutto Tandarts
  Meer over:
  Fabio Rigutto Tandarts
  Fabio Rigutto Tandarts

Prijzen orthodontie

Een Invisalign® - behandeling start vanaf € 2.500,- deze prijs is echter per persoon verschillend, doordat de beginsituatie en het gewenste eindresultaat variëren. Gedurende het eerste consult legt de behandelaar alles uit over de beugel en kunt u aan de hand hiervan beslissen of u het vooronderzoek wilt laten uitvoeren. Het kan voorkomen dat u tweewekelijks op controle moet komen. Wij rekenen echter maar één keer per maand consultkosten.

Vergoeding van een orthodontische behandeling door de verzekering

Tot 18 jaar worden orthodontie behandelingen soms vergoed door de zorgverzekering, dit hangt echter af van de zorgverzekering van de ouders. Voor meer informatie wat betreft de vergoeding van uw beugel raden wij u aan om te informeren bij uw zorgverzekeraar.

Afspraak maken voor orthodontie in Zoetermeer

Wij nodigen u graag uit om de mogelijkheden voor orthodontie te bespreken tijdens een persoonlijk consult. Neem contact met ons op via 079 341 3939 of stuur een e-mail naar info@thcdeleyens.nl.

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer en de fiets. Automobilisten parkeren de auto nabij de praktijk. Fietsers kunnen de fiets voor de praktijk plaatsen. Komt u met de trein? Dan stapt u uit op station Zoetermeer. Vervolgens pakt u tram 3 en stapt u uit op het tramstation De Leyens. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen naar onze praktijk.

Terug