Orthodontie Zoetermeer

Mooie, rechte tanden: dat wensen we allemaal wel. Een mooie glimlach draagt nou eenmaal bij aan uw zelfvertrouwen. Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens bent u in goede handen. We helpen u graag bij de verbetering van uw gebit, zodat u weer glimlachend door het leven gaat. Samen kijken we naar de beste oplossing en mogelijkheden. Voordelen van onze tandartspraktijk voor orthodontie in Zoetermeer:

  • Onze specialisten hebben jarenlange ervaring.
  • Persoonlijk advies en behandelplan.
  • Onze praktijk is goed bereikbaar.
  • We nemen nieuwe patiënten aan.

Schrijf u hieronder gemakkelijk in als u nog geen patiënt bent bij Tandheelkundig Centrum de Leyens.

Inschrijfformulier Bel 079 341 3939

Verschillende orthodontische afwijkingen

Een orthodontist houdt zich bezig met de stand van uw tanden. Wanneer hij ontdekt dat er een afwijking is, kan een beugel de oplossing bieden. Een aantal van de meest voorkomende afwijkingen:

  • Tanden die in verhouding met elkaar niet overeenkomen of scheef staan. Hierbij kunnen de kaken overigens wel mooi recht staan, maar ervaart u bijvoorbeeld problemen met eten.
  • Een bovenkaak die te ver doorgroeit ten opzichte van de onderkaak. We noemen dit ook wel een overbeet.
  • Een onderkaak die te ver doorgroeit ten opzichte van de bovenkaak. Dit noemen we een onderbeet. Een onderbeet komt minder vaak voor dan een overbeet.
  • Raken uw kiezen elkaar, maar de voortanden niet? Dit heet een open beet.
  • Een diepte beet: als de tanden en kiezen van de bovenkaak over die van de onderkaak sluiten.
  • Als een of meer tanden/kiezen van de bovenkaak niet over de ondertanden heen vallen, noemen we dit een kruisbeet.

Als de orthodontist een van deze afwijkingen bij u constateert, gaan we met u in gesprek over het opstellen van een behandelplan en bepalen we de meest geschikte beugel.

Invisalign beugel

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen, zijn er een heleboel afwijkingen waarvoor we u een beugel aanbevelen. De nieuwste trend op het gebied van beugels is de Invisalign®. Dit is een vrijwel onzichtbare beugel die gemaakt is van doorzichtig kunststof materiaal.

Deze beugel is erg populair onder jongeren, maar zeker ook onder volwassenen. In tegenstelling tot een slotjesbeugel valt hij nauwelijks op én is hij uiterst geschikt als beugel voor volwassenen. Het gewenste resultaat is met een Invisalign meestal al binnen 6 tot 18 maanden te behalen.

Hoe een orthodontie behandeling eruitziet

Een standaard orthodontie behandeling bestaat uit een aantal stappen. Hieronder lichten we de stappen voor u toe. Zo weet u exact wat u kunt verwachten wanneer u bij ons langskomt voor orthodontie in Zoetermeer.

Stap 1: meld u aan als nieuwe patiënt

Bent u nog niet eerder bij Tandheelkundig Centrum de Leyens geweest? Meld u dan aan als nieuwe patiënt. Dit kan online via het inschrijfformulier op onze website of door te bellen naar onze praktijk. U ontvangt vervolgens een gezondheidsvragenlijst. Vul deze in en neem hem mee naar uw eerste afspraak. U kunt hem ook online opsturen naar inschrijven@thcdeleyens.nl.

Inschrijfformulier Bel 079 341 3939

Stap 2: uw eerste afspraak

Kom langs voor uw eerste afspraak. Denkt de tandarts dat u of uw kind een beugel nodig heeft? Of wil u zelf iets veranderen aan de stand van uw gebit? We kunnen u vaak zelf behandelen, maar in een aantal gevallen verwijzen we u door naar een gespecialiseerde orthodontist.

Stap 3: röntgenfoto’s en gebitsmodellen maken

Om een behandelplan op te stellen, heeft uw behandelaar röntgenfoto’s en gebitsmodellen nodig. Op deze manier worden uw kaak en gebit goed in beeld gebracht en kan de behandelaar exact zien waar het probleem zit.

Stap 4: een vervolgafspraak

Tijdens de vervolgafspraak bepaalt de behandelaar welke beugel nodig is en hoelang u deze moet dragen. Let op: dit is vaak slechts een indicatie en kan in de realiteit nog wel eens afwijken. Ook ontvangt u een begroting waarop u alle behandelcodes vindt die bij de behandeling horen. Het komt wel eens voor dat er verschillende beugels nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken. Naast deze begroting ontvangt u een rekening voor het vooronderzoek en consult.

Stap 5: uw beugel plaatsen

De behandelaar plaatst uw beugel op de juiste plekken en zorgt dat hij comfortabel zit. Eventuele scherpe puntjes of draadjes worden weggehaald. De eerste paar dagen kan het vaak nog even wennen zijn of trekkerig aanvoelen, maar dit gaat gelukkig vanzelf over.

Stap 6: tussentijdse controle

Vaak wil de orthodontist een aantal tussentijdse controles inplannen om te zien of er al progressie te zien is.

Stap 7: verwijderen van de beugel en nacontrole

Als de behandeling klaar is en uw tanden weer recht staan, verwijderen we uw beugel. Vervolgens controleren we of alles is verlopen zoals afgesproken in het behandelplan. Ook plannen we een nieuwe afspraak in om te zien of de nieuwe stand van uw tanden behouden is gebleven.

Kosten orthodontie

De beugel kosten lopen vaak erg uiteen. Sommige patiënten hebben meerdere beugels nodig om het gewenste resultaat te bereiken, terwijl het proces bij anderen veel sneller gaat. Tijdens het bespreken van uw behandelplan krijgt u een overzicht met alle behandelingen en bijbehorende kosten.

Houd rekening met ongeveer € 300,- voor: het eerste consult, onderzoek, analyse, behandelplan en het bespreken van dit plan. Jaar 1 van uw behandeling kost ongeveer € 1.200,- en jaar 2 ongeveer € 500,-. Bekijk alle kosten van de orthodontie behandelingen op onze tarieven pagina.

Veelgestelde vragen over orthodontie in Zoetermeer

Meer weten over onze orthodontie behandelingen? Hieronder vindt u de meest gestelde vragen over dit onderwerp.

Wanneer een beugel nemen?

Meestal wordt er gestart met het dragen van een beugel tussen de 10 en 12 jaar. In ieder geval moeten alle tanden en kiezen gewisseld zijn. Over het algemeen stelt de tandarts dit zelf voor als het nodig is. Maar het kan ook zijn dat iemand op een latere leeftijd problemen ervaart die op te lossen zijn met een beugel.

Hoeveel kost een beugel?

De kosten van een beugel kunnen oplopen tot duizenden euro’s. Het ligt er maar net aan welke beugel u nodig heeft en hoelang de behandeling duurt. Gemiddeld moet u denken aan bedragen tussen de € 2000,- en € 3000,-. U kunt dit bedrag in termijnen betalen en eventueel deels laten dekken door uw zorgverzekering.

Hoe verloopt de behandeling het beste?

Om het behandelproces voorspoedig te laten verlopen, vragen we u om goed uw tanden te blijven poetsen. Doe dit minimaal 2 keer per dag en gebruik daarnaast flossdraad om goed tussen alle plekjes te komen. Ook dient u de beugel zorgvuldig te dragen zoals afgesproken met uw behandelaar. Is uw beugel kapot? Maak dan zo snel mogelijk een afspraak om hem te laten repareren.

Doet een beugel pijn?

In het begin kan een beugel nog wat onwennig aanvoelen, maar meestal trekt dit binnen een week weg. U kunt ons natuurlijk altijd even bellen als u twijfels heeft. Krijgt u een nieuwe beugel of stelt de tandarts uw beugel bij, dan kan er opnieuw een trekkerig gevoel optreden. Ook dit verdwijnt weer binnen een week.

Hoelang moet ik een beugel?

In uw behandelplan maakt de orthodontist vaak al een schatting van de totale behandelduur. Sommige patiënten zijn al binnen een half jaar klaar en bij anderen kan het meerdere jaren duren. Het hangt dus helemaal af van uw gebitssituatie.

Maak direct een afspraak

Heeft u nog vragen of wilt u graag langskomen bij onze praktijk in Zoetermeer? We bespreken graag de mogelijkheden voor orthodontie met u in een persoonlijk gesprek. Stuur een e-mail naar info@thcdeleyens.nl of bel ons via 079 341 3939. Bent u nog geen patiënt bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer? Schrijf u dan gemakkelijk in via de onderstaande button of doe dit telefonisch. Tandheelkundig Centrum de Leyens is iedere werkdag geopend van 08:00 – 12:30 uur en van 13:30 – 16:30 uur.

Inschrijfformulier Bel 079 341 3939

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00