Periodieke controle Zoetermeer

Een periodieke controle is een regelmatig terugkerend bezoek, waarin de tandarts de gezondheid van uw gebit en mond controleert. Voor een periodieke controle in Zoetermeer bent u van harte welkom bij Tandheelkundig Centrum de Leyens. Door elk halfjaar langs te komen voor een tandartscontrole, voorkomen we dat er ingrijpende behandelingen nodig zijn en houden we uw gebit mooi en gezond. Lees meer over de periodieke controle, schrijf u in als nieuwe patiënt of maak direct een afspraak.

 • Ervaren tandartsen
 • Binnen 15 minuten staat u weer buiten
 • Pijnloze controles

Inschrijfformulier  Bel 079 341 3939

Hoe werkt een periodieke controle?

Tijdens een periodieke controle inspecteert de tandarts uw gebit grondig op eventuele problemen. Bovendien geeft hij u graag advies over het onderhouden van uw gebit of het voorkomen van gaatjes. De tandarts controleert uw gebit tijdens deze afspraak onder andere op:

 • Gaatjes
 • Ontstekingen
 • Tandsteen
 • Tandvlees
 • Tandwortelproblemen
 • Verdikkingen
 • Problemen in de mondslijmvliezen
 • Problemen in de kaak(gewrichten)

De periodieke controle duurt gemiddeld 15 minuten, u staat dus zo weer buiten. Als de tandarts een afwijking ontdekt in uw gebit, plannen we met u een nieuwe afspraak in om het probleem te verhelpen.

Periodieke controle tarieven

De kosten voor onze periodieke controle vindt u terug op onze tarieven pagina. Dit document is altijd up-to-date, zodat u de actuele tarieven ziet van dit jaar. We bepalen de tarieven niet zelf, dit bepaalt de overheid namelijk landelijk. De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) publiceert vervolgens de tariefbeschikking, waarin staat wat de specifieke kosten zijn.

"Een fijne tandartspraktijk met een persoonlijke benadering. Er wordt veel gebruik gemaakt van combinatieafspraken, zeer efficiënt! Geen lange wachttijden in de praktijk en de medewerkers zijn altijd vriendelijk en begaan. Het is makkelijk te bereiken met voldoende parkeergelegenheid, ik zou deze praktijk iedereen aanraden."
- Sharon Leerdam uit Zoetermeer

Veelgestelde vragen over de periodieke controle

Heeft u nog vragen over de periodieke controle bij onze praktijk in Zoetermeer? Stel hem gerust via de telefoon of via de mail info@thcdeleyens.nl, of kijk of uw vraag tussen onze meestgestelde vragen zit.

Waarom heb ik een halfjaarlijkse gebitscontrole nodig?

Het is belangrijk om regelmatig een periodieke controle uit te laten voeren. Op deze manier merken we problemen op tijd op en behandelen we ze snel. Zo blijft uw gebit gezond en geniet u zorgeloos van het leven.

Doet een tandartscontrole pijn?

Nee hoor, een periodieke controle doet geen zeer. De tandarts controleert alleen uw gebit op afwijkingen. Zodra hij een probleem signaleert, plannen we een nieuwe afspraak met u in voor het behandelen van de afwijking.

Hoe vaak moet ik naar de tandarts voor een controle?

We raden u aan om minstens twee keer per jaar langs te komen voor een periodieke controle in Zoetermeer. Hiermee vergroten we de kans dat we (beginnende) gaatjes en andere gebitsproblemen eerder opsporen.

Hoe houd ik mijn gebit het beste schoon?

Een aantal tips voor goede mondhygiëne: poets uw tanden minstens twee keer per dag met fluoridetandpasta. Gebruik daarnaast flossdraad of stokers om het vuil tussen uw tanden te verwijderen. Heeft u net iets zuurs gegeten of gedronken? Wacht dan minimaal een uur met het poetsen van uw tanden, om beschadigingen te voorkomen.

Maak een afspraak bij THC de Leyens in Zoetermeer

U bent van harte welkom bij onze praktijk in Zoetermeer voor een periodieke controle. Bent u nog geen patiënt? Schrijf u dan in via onze website of neem contact op als u nog vragen heeft.

Inschrijfformulier  Bel 079 341 3939

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00