Tanden bleken

Het is mogelijk dat u niet tevreden bent over de huidige kleur van uw tanden, dan kan het bleken van tanden een uitkomst zijn. Na de bleekbehandeling bij Tandheelkundig Centrum de Leyens heeft u weer stralend witte tanden. U heeft ook de keuze om thuis uw tanden te bleken. Beide behandelmogelijkheden zijn pijnloos en veilig.

 • Geheel pijnloze, veilige en eenvoudige behandeling
 • Keuze om thuis of bij ons uw tanden te bleken
 • Op maat gemaakt bitje met bleekgel
 • Een stralend wit gebit

Vraag consult aan  Nieuwe patiënten

“Al jaren had ik behoorlijk last van gele tanden. Ik voelde me er echt niet fijn bij. Toen mijn vriendin begon over tanden bleken, heb ik contact gezocht met Tandheelkundig Centrum de Leyens. Nu ben ik ontzettend tevreden met mijn witte gebit. Bleken is zeker aan te raden!”

Adresgegevens

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Telefoonummer: 079 341 3939
WhatsApp: 06 121 577 10
E-mail: info@thcdeleyens.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag
08.00 - 12.30 uur
13.30 - 16.30 uur

Een stralend wit gebit

Wanneer u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden, dan is tanden bleken een behandeling die u hiermee kan helpen. Er zijn verschillende gewoonten die bijdragen aan een minder witte kleur van uw tanden. Roken en bepaalde eet- en drinkgewoonten maken uw tanden geler. Wij bieden u daarom een veilige en pijnloze tandenbleekbehandeling als oplossing. Laat uw tanden bleken en geniet weer van een stralend wit gebit.

Hoelang het bleken precies effect heeft, is afhankelijk van uw leefgewoonten en mondhygiëne. Door voedsel, roken en koffie drinken bestaat er de mogelijkheid dat uw tanden na verloop van tijd weer wat geler worden. Wij adviseren daarom om de bleekbehandeling regelmatig te herhalen.

Tanden bleken: eenvoudig, veilig en zonder pijn

Het bleken van uw tanden is een veilige en vrijwel pijnloze behandeling. Door onze deskundige specialisten, duidelijke instructies en veilige bitjes is het bleken van uw tanden bijna geheel zonder risico. Wij raden aan om de instructies van onze behandelaar goed op te volgen. De behandeling zelf is vrijwel pijnloos. Het enige waar u last van zou kunnen hebben, zijn gevoelige tanden. Dit gevoel is vaak na 24 uur verdwenen.  

Thuis of in onze tandartspraktijk tanden bleken

Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens heeft u de mogelijkheid om thuis uw tanden te bleken of de behandeling in onze tandartspraktijk uit te laten voeren. Hieronder ziet u hoe het bleken van uw tanden zowel thuis als in onze praktijk gaat.

Tanden bleken in onze praktijk

Het bleken van uw tanden in onze tandartspraktijk in Zoetermeer vindt plaats in de volgende stappen:

 • We starten met het reinigen van uw gebit en polijsten het wanneer dit nodig is.
 • Onze specialisten brengen een beschermende gel aan op uw tandvlees.
 • We brengen vervolgens de bleekgel aan op uw tanden.
 • Na ongeveer 20 minuten is het tijd om de bleekgel weer te vervangen door een nieuwe gel.
 • Dit herhalen we een keer of twee totdat we het gewenste resultaat hebben behaald.
 • Als laatste stap brengen we fluoride aan op uw kiezen en tanden, zodat deze minder gevoelig zijn.

Thuis tanden bleken

Wanneer u thuis uw tanden wilt bleken, dan vindt de behandeling plaats in onderstaande stappen:

 • Tijdens een eerste consult, waarbij maken we afdrukken van uw gebit maken.
 • Op basis van deze afdrukken produceren wij de bitjes voor uw boven- en onderkaak.
 • U kunt de bitjes vervolgens ophalen in onze praktijk in Zoetermeer.
 • Onze specialist geeft u alle benodigde spullen en instructies mee om uw tanden zelfstandig thuis te bleken.
 • De bleekbehandeling gaat van start. U bepaalt zelf de tint van uw tanden. Voor een nog wittere tint kunt u de behandeling herhalen. Overleg eventueel met de tandarts en/of mondhygiënist hoe u optimaal uw tanden kunt bleken.

Veelgestelde vragen

Hieronder vindt u de antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen, neem dan vooral contact op met onze praktijk.

Kunnen we ieder gebit bleken?

In principe bleken we tanden bij mensen vanaf 18 jaar. Er zijn een aantal uitzonderingen waarbij we het afraden om op dat moment uw tanden te bleken, zoals bij kronen of facings. Deze kleuren namelijk niet mee met het tanden bleken. Informeer bij onze praktijk naar de mogelijkheden voor het bleken.

Hoelang duurt tanden bleken?

De tijdsduur hangt af van de methode. Wanneer u ervoor kiest om thuis tanden te bleken, duurt het vaak een aantal weken voordat u het gewenste resultaat bereikt. Het bleken van tanden in onze praktijk duurt vaak enkele uren.

Hoeveel procent perioxide bevat de bleekgel?

Een standaard bleekbitje met bleekgel bevat 6% carbamideperioxide. Bij een bleekbitje op maat kunt u veilig gebruik maken van bleekgel met 12% carbamideperioxide. Wil je graag in één keer veilig een wit resultaat? Laat uw tanden dan in onze praktijk bleken. De tandarts kan hierbij gebruik maken van bleekmiddel met 35% waterstofperoxide.

Doet tanden bleken veel pijn?

Het bleken van uw tanden doet geen pijn. Wel is het zo dat uw gebit wat gevoeliger kan zijn na de bleekbehandeling. Mocht u hier 24 uur na de afspraak nog steeds last van hebben, dan raden we het aan om contact op te nemen met onze tandartspraktijk.

Kan ik direct weer eten en drinken na de behandeling?

Wacht 2 tot 3 uur met eten en drinken na de bleekbehandeling. Ook is het van belang om de eerste 24 uur geen producten met kleurstoffen te nemen zoals thee, koffie, rode wijn of cola.

 

Worden bleekbehandelingen vergoed?

Bij een aanvullende tandartsverzekering bestaat de kans dat uw verzekeraar een vergoeding uitkeert voor de bleekbehandeling . Informeer voor de behandeling bij uw zorgverzekeraar waar u recht op heeft.

Is het nodig om de behandeling te herhalen?

Over het algemeen raden we het aan om het bleken van uw tanden eens in de twee of drie jaar te herhalen. Hoe vaak dit nodig is, hangt af van uw leefgewoonten. Wanneer u bijvoorbeeld veel koffie drinkt en rookt, verkleuren uw tanden sneller.

Hoe kan ik mijn tanden mooi wit houden?

U houdt uw tanden mooi wit door erop te letten wat u consumeert, . Door bijvoorbeeld niet te roken en weinig koffie te drinken blijft uw gebit mooi wit.

Andere esthetische behandelingen

Wij bieden verschillende soorten behandelingen aan op het gebied van esthetische tandheelkunde. U kunt naast het bleken van tanden ook bij ons terecht voor het vervangen van individuele tanden, het plaatsen van facings of het TrySmile-traject. Met dit traject maken we het gehele aanzicht van uw gebit in één keer als nieuw. Het Excellent Esthetisch traject TrySmile is ontwikkeld om u als patiënt een voorproefje te geven van de ultieme glimlach die we met esthetische tandheelkunde kunnen bereiken.

Afspraak maken om tanden te bleken in Zoetermeer

Bent u geïnteresseerd in het laten bleken van uw tanden in Zoetermeer bij Tandheelkundig Centrum de Leyens? Vraag dan direct een persoonlijk consult bij ons aan. Wanneer u vragen heeft of meer informatie wilt, dan kunt u ook contact met ons opnemen door te bellen naar 079 341 3939 of een e-mail te sturen naar info@thcdeleyens.nl.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*
 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939
WhatsApp:06-12157710
E-mailadres:info@thcdeleyens.nl

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag tussen
08:00-12:30,
13:30-16:30.