Velscope – Oral Cancer Scanner

Tijdens uw reguliere controle kijkt de tandarts niet alleen naar uw gebit maar ook naar de weke delen van de mond (wangen, tandvlees, tong en het verhemelte), om  die te controleren op eventuele aanwezige abnormaliteiten, zoals bijvoorbeeld aften, zweertjes en potentiële tumor (mondkanker).

Video van Dr. Oz over de Velscope

Uitzending RTL Medical Travel over de Velscope bij Tandheelkundig Centrum de Leyens

De VELscope ® Vx system is een krachtig apparaat dat door middel van fluorescerend licht de met het blote oog onzichtbare, mogelijke abnormaliteiten in de mond zichtbaar maakt, zoals:

 • Bacteriële, virale en schimmelinfecties
 • Ontstekingen door een verscheidenheid aan oorzaken (wortelpunt ontsteking, parodontitis)
 • Speekselkliertumoren
 • Kanker en pre-kanker
 • Andere orale aandoeningen

HPV type 16 verhoogd de kans op mondkanker. Daarom kan bij Tandheelkundig Centrum de Leyens ook getest worden op HPV type 16. De kosten voor de HPV-16 test bedragen 40 euro en voor het consult zijn de kosten 25,27 euro. Indien je deze test afneemt in combinatie met de Velscope test, wordt er eenmaal C003 berekend en 40 euro voor de test.

Als patiënt bij tandheelkundig Centrum de Leyens krijgt u een gratis screening tijdens uw controle afspraak. Bent u geen patiënt, maar wilt u een screening? Dat kan, de kosten hiervoor bedragen € 25,27(prestatiecode C003, probleemgericht consult).

U kunt hiervoor een afspraak maken via onderstaand contactformulier.

  We wijzen u op onze Privacy- en cookieverklaring.

  Tandheelkundig Centrum de Leyens
  Kaagkade 57
  2725 AA Zoetermeer

  Telefoon: 079 – 341 3939
  Whatsapp: 06 121 577 10
  E-mail: info@thcdeleyens.nl