Controle mondkanker tijdens uw tandartsbezoek

19 Oktober, 2016 11:35

Kan u tijdens elk bezoek aan de tandarts gecontroleerd worden op mondkanker? Tegenwoordig wel. Bij uw half jaarlijkse controle wordt u zowel met het oog als met de lamp gecontroleerd. Hierbij kijkt uw tandarts niet alleen naar uw tanden en kiezen, maar ook naar de wangen, het tandvlees, de tong en het verhemelte. Met de Oral Cancer Scanner VELscope kan de tandarts heel gemakkelijk controleren op abnormaliteiten zoals aften, zweertjes en potentiële tumoren.

Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens wordt deze VELscope gebruikt tijdens de periodieke controles. De VELscope is een fluorescerende lamp die helpt bij het opsporen van abnormaliteiten. Als alles goed is, kleurt al het weefsel in de mond groen. Als er abnormale cellen in de mond voorkomen, blijven deze zwart gekleurd. Bij twijfel wordt er een vervolgafspraak ingepland voor 2 weken later. Indien nodig verwijzen we u naar de kaakchirurg voor verder onderzoek.

Om deze video te zien dien je marketing-cookies te accepteren.

De Oral Cancer Scanner VELscope

De VELscope helpt tandartsen bij het vinden van onnatuurlijkheden in de mond die met het oog niet zichtbaar zijn. De scanner spoort bacteriële, virale en schimmelinfecties, ontstekingen, HP virusinfectie, speekselkliertumoren, kanker, pre-kanker en andere orale aandoeningen op. De scanner kan abnormale groei ontdekken voordat het uitgroeit tot kwaadaardig weefsel.

Mondkanker en mondaandoeningen

De hoofdoorzaken van mondkanker zijn tabak, kauwtabak en alcohol. Als mondkanker in een laat stadium wordt ontdekt is de overlevingskans van de patiënt nog maar 32%. Mondkanker kan met behulp van de VELscope in een vroeg stadium gevonden worden. Als mondkanker vroeg wordt aangetroffen is de ziekte nog goed te behandelen en is de overlevingskans 83%. Het is dus erg belangrijk dan mondkanker op tijd wordt opgespoord.

Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens kunt u al gecontroleerd worden op mondaandoeningen of mondkanker met de nieuwe scanner. Bent u geen patiënt, maar wilt u toch gescreend worden? Maak hier een afspraak voor een screening met de VELscope.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00