Een keurig recht gebit op een onzichtbare manier?

Geplaatst op

Iedereen wil een mooi gebit met rechtstaande tanden, maar niet iedereen wil een mond vol metaal. Er zijn veel ongemakken verbonden aan een normale slotjesbeugel zoals; wondjes in de mond, niet alles mogen eten en ongemakken met praten. Daarnaast is het voor veel volwassenen een bron van schaamte. Vooral doordat zij vaak een representatieve functie bekleden en niet met een mond vol metaal door het (bedrijfs)leven willen gaan. Niet alleen voor volwassenen kan een slotjesbeugel een doorn in het oog zijn. Ook voor topsporters kan de slotjesbeugel niet de juiste oplossing zijn. Een slotjesbeugel kan bij een topsporter schade veroorzaken wanneer hij of zij valt of een bal in het gezicht krijgt. Daarnaast hebben ook topsporters vaak een representatieve functie.

De invisalign beugel:

De Invisalign beugel ofwel de onzichtbare beugel, is een beugel voor mensen die ontevreden zijn over hun gebit. Deze beugel duwt net als een slotjesbeugel de tanden op de juiste plaats tot het gewenste resultaat is bereikt. De Invisalign is wat dat betreft niet anders dan een slotjesbeugel. Het grote voordeel van een Invisalign beugel is dat hij bijna onzichtbaar is. De Invisalign beugel is gemaakt van transparant kunststof die de tanden in de juiste positie drukt.

Hoe werkt het?

Wanneer iemand kiest voor de invisalign beugel moet de mond van deze persoon worden geanalyseerd. Dit gebeurt doormiddel van een gipsafdruk, aan de hand van deze afdruk wordt het probleem vastgesteld en een behandelplan opgesteld. De patiënt krijgt een bitje mee en dient deze 22 uur per dag te dragen. Patiënten krijgen attachments op de tanden aangebracht. Attachments zijn kleine bolletjes die op de tanden worden aangebracht, hierdoor drukt de beugel nog beter op de tanden. De Invisalign beugel kan met alles worden gedragen alleen met eten en het drinken van warme dranken moet de patiënt de beugel uit doen. Na het eten dienen het gebit en de beugel gepoetst te worden.

Voor- en nadelen:

Aan elke beugel zitten voor- en nadelen zo ook aan de Invisalign beugel. Een van de grote voordelen van de Invisalign beugel is de onzichtbaarheid, de beugel is zo gemaakt dat hij nauwelijks te zien is. Ook het proces is minder pijnlijk dan met een slotjesbeugel. Daarnaast is een voordeel van deze beugel dat hij uitneembaar is en hij dus op ieder gewenst moment uit kan. Als laatste is gebitsreiniging een stuk makkelijker dan met een slotjesbeugel. Naast de voordelen heeft de Invisalign beugel ook een aantal nadelen. Een groot nadeel van de Invisalign beugel is dat hij uit moet wanneer u iets gaat eten. Iets anders drinken dan water wordt ook afgeraden met de Invisalign. Zeker warme dranken kunnen het kunststof bitje zachter maken waardoor de beugel vervormd. De Invisalign beugel is duurder dan een ‘normale’ slotjesbeugel, de kosten van de Invisalign zijn afhankelijk van de ingreep. Als laatste duurt gebitsreiniging langer dan normaal, dit komt doordat de beugel ook goed gereinigd moet worden.

Kijk voor meer informatie over de Invisalign beugel op www.thcdeleyens.nl/orthodontie