Ik heb kiespijn, hoe komt het en wat moet ik doen?

30 December, 2019 12:51

Wanneer u last heeft van kiespijn, is dit zeer pijnlijk en vervelend. U kunt constant pijn hebben in de vorm van kloppende of zeurende pijn, maar de pijn kan ook in vlagen opkomen. Kiespijn kan verschillende oorzaken hebben, de ene oorzaak is makkelijker te verhelpen dan de ander, maar wanneer u last heeft van kiespijn is het altijd verstandig om uw tandarts te raadplegen.

Verschillende oorzaken:

Erosie:

Erosie kan een oorzaak zijn voor de pijn in uw kies, erosie is het oplossen van het tandglazuur. Wanneer het tandglazuur weg is zal het nooit meer terugkomen. Wanneer het tandglazuur verdwijnt kunnen tanden en kiezen gevoelig worden.

Blootliggende tandhalzen:

Ook blootliggende tandhalzen kunnen een oorzaak zijn van kiespijn. Als het tandvlees zich terug trekt komen de tandhalzen bloot te liggen, wanneer dit gebeurt wordt het gebit gevoelig bij warm en koud eten en bij koude luchtstromen. Wilt u meer weten over gevoelige tanden? Lees dan de blog; Gevoelige tanden, wat nu?

Cariës:

Cariës zorgt voor pijn wanneer de bacteriën die cariës veroorzaken diep in het tandbeen zijn door gedrongen. In het tandbeen zit de zenuw van de tand, als de bacteriën het tandbeen aantasten kunnen zij tot aan de zenuw komen. Dit zal pijn veroorzaken. Wilt u meer weten over cariës? Lees dan de blog; Cariës! Wereldwijd het meest voorkomende mondprobleem.

Ontstoken tandvlees/Parodontitis:

Ook tandvleesproblemen als bijvoorbeeld parodontitis kunnen kiespijn veroorzaken. Parodontitis is ontstoken tandvlees in een ver gevorderd stadium. Deze aandoening tast weefsel aan waarin de zenuwen zich bevinden. Wanneer u parodontitis heeft en u dit niet laat behandelen heeft dit ernstige gevolgen. Wilt u meer weten over parodontitis of hoe u aandoeningen als deze kunt voorkomen? Lees dan de blog; Hoe reinig ik mijn gebit goed?

Niet alle oorzaken van kiespijn zijn reden tot paniek, maar het is verstandig om uw tandarts zo snel mogelijk te raadplegen, zeker wanneer u last heeft van aanhoudende kiespijn of uw kiespijn regelmatig terugkeert. Wanneer u last heeft van aanhoudende kiespijn kunt u voordat u geholpen wordt, gebruik maken van paracetamol of ibuprofen.

Heeft u last van kiespijn? Maak dan een afspraak met één van de tandartsen van Tandheelkundig Centrum de Leyens. Zij kunnen de oorzaak achterhalen en u van advies voorzien. Dit kan via www.thcdeleyens.nl of bel 079 341 3939

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00