Mijn gebit is incompleet, wat kan ik doen?

Geplaatst op

Wanneer u één of meerdere tanden mist, is dit natuurlijk erg vervelend. Gelukkig is er geen man overboord en kunt u iets doen aan het gat in uw gebit. De uitkomst voor dit probleem kan een implantaat zijn. Uw tandarts kan namelijk met dit fraaie stukje techniek een zogenaamde kroon(kunsttand) in uw gebit plaatsen.

Hoe werkt het?

Een implantaat is een ijzeren schroef die de tandwortel vervangt. De implantaat wordt geplaatst in het kaakbot waar normaal gesproken de tandwortel in vast staat. Op deze kunstmatige tandwortel wordt een kroon geschroefd die de verloren tand moet vervangen. Wanneer er meerdere tanden naast elkaar missen kan er worden gekozen voor een brug waarop een frame of plaatje kan worden bevestigd.

Nadat uw tandarts de plaats waar de implantaat moet komen eerst goed heeft verdoofd, zal hij het tandvlees los maken. Dit doet hij door een kleine snee te maken in het tandvlees. Daarna zal hij een gaatje boren op de plaats waar de implantaat moet komen. Vervolgens wordt de implantaat in de kaak geschroefd. Op de implantaat zet de tandarts een kapje, deze zorgt ervoor dat de implantaat wordt beschermd, vervolgens hecht hij het tandvlees weer aan elkaar. Na twee tot zes maanden is de implantaat zo vastgegroeid dat hij belast mag worden. De tandarts kan nu een kroon plaatsen en zo is het gebit weer compleet.

Wanneer u meerdere tanden mist kan uw tandarts ervoor kiezen om meerdere kronen te plaatsen. Echter kan uw tandarts ook kiezen voor een klikgebit, hij zal deze keuze ook maken wanneer uw normale prothese(kunstgebit) niet goed blijft zitten. Bij een klikgebit worden er minimaal twee implantaten in uw kaak gemaakt. Hierop kunt u het gebit vastklikken.

Hoelang gaan uw implantaten mee?

Een implantaat kan tot tientallen jaren mee gaan. De levensduur van een implantaat is afhankelijk van de kwaliteit, de positie en de stand van de implantaat. Ook de materialen die worden gebruikt op het implantaat en het type kroon, brug of prothese bepalen hoelang de implantaat mee gaat.

Ook een goede mondgezondheid is van essentieel belang voor de levensduur van uw implantaat. Net zoals bij een natuurlijk gebit is goede verzorging ook bij een implantaat van groot belang.

Bent u niet tevreden over uw gebit doordat u één of meerdere tanden mist of wilt u meer weten over Implantologie? Kijk dan op de website: https://www.thcdeleyens.nl/implantologie

Of bel voor een afspraak: 079 341 3939