Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde is het overkoepelende begrip voor veelvoorkomende tandartsbehandelingen. Dit omvat het controleren van uw gebit en het verhelpen van algemene gebitsklachten. Onder algemene tandheelkunde valt:

Periodieke controles

Tijdens periodieke controles onderzoeken onze medewerkers het gebit op problemen aan uw tandvlees, tanden en kiezen, kauwstelsel en slijmvliezen. Veelvoorkomende problemen zijn tandsteen, gaatjes en ontstoken tandvlees. Wij raden aan om uw gebit twee keer per jaar te laten controleren door onze tandartsen. Zo komen eventuele gebitsproblemen tijdig naar voren en zijn wij in staat om deze tijdig te verhelpen.

Daarnaast besteden we tijdens de periodieke controles veel aandacht aan preventie. Door het gebit goed te controleren en noodzakelijke werkzaamheden uit te voeren, voorkomen onze specialisten eventuele problemen aan uw gebit. Veelvoorkomende preventieve werkzaamheden zijn het verwijderen van tandsteen en het polijsten van uw tanden.

Vullingen

Wanneer een gedeelte van uw tand of kies verloren is gegaan of beschadigd is door tandbederf of cariës, dan bieden vullingen de oplossing. Zo voorkomt u verdere pijn aan uw gebit en herstelt u de functie van uw tand of kies. Bij het vermoeden van een gaatje is het van belang om direct contact met ons op te nemen. Door uw gebit te laten controleren door onze tandartsen, kunnen we de cariës en het tandbederf bestrijden en voorkomt u eventuele duurdere behandelingen in de toekomst.

Röntgenfoto’s

De tandarts geeft soms aan dat het verstandig is om röntgenfoto’s te maken. Met deze foto’s is het mogelijk om de binnenkant van uw gebit en de ruimte tussen de kiezen en tanden te zien. Zo is het voor tandartsen mogelijk om gebitsproblemen zoals gaatjes en ontstekingen tijdig te ontdekken. Op deze manier voorkomt u uiteindelijk hogere behandelkosten bij de tandarts. Een tandarts kan immers niet door uw kiezen heen kijken.

Sealen

Bij sealen worden groeven en putjes in de kauwvlakken van kiezen en tanden afgedicht met een dun laagje kunststofcement of kunststoflak. Dit afdeklaagje wordt ook wel sealant genoemd. De reden om uw gebit te sealen is dat de groeven en putjes lastig te bereiken zijn met de haren van uw tandenborstel. Door deze plekken tijdig te sealen is het voor voedselresten en bacteriën onmogelijk om zich in deze smalle groeven te nestelen. Zo voorkomt u eenvoudig gaatjes en uiteindelijk hogere behandelkosten.

Tandvleesproblemen

Een ontsteking aan uw tandvlees ontstaat door een ophoping van tandsteen en tandplak rondom de kiezen en tanden. Een tandvleesontsteking is te herkennen aan rood en gezwollen tandvlees dat gemakkelijk gaat bloeden tijdens het tandenpoetsen. Het is van belang dat uw tandvleesontsteking snel geneest om parodontitis te voorkomen. Bij parodontitis zijn de weefsels rondom uw tanden ontstoken en dit kan leiden tot losstaande tanden en kiezen. Wanneer u symptomen van een tandvleesontsteking herkent, dan is het belangrijk om direct contact op te nemen met onze tandartspraktijk.

Tanden en kiezen trekken

Er kunnen verschillende redenen zijn voor onze tandartsen om uw tanden of kiezen te trekken. In sommige gevallen is uw tand of kies dusdanig aangetast dat trekken de enige oplossing is. Ook is het maken van ruimte voor andere behandelingen wel eens de reden dat de tandarts adviseert om een kies of tand te trekken. Wij trekken uw tanden of kiezen onder verdoving, waardoor de behandeling vrijwel pijnloos verloopt.

Prijzen algemene tandheelkunde

De kosten voor tandheelkundige behandelingen zijn in heel Nederland hetzelfde. Deze prijzen worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit. Via deze link vindt u alle kosten: https://www.mondzorgkosten.nl/

Algemene tandheelkunde bij Tandheelkundig Centrum de Leyens

Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens bent u verzekerd van uitstekende zorg.

  • Deskundige en betrouwbare tandartspraktijk (geregistreerd bij het KNMT, Kwaliteitsregister Tandartsen)
  • Prettige sfeer en klantvriendelijke tandartsen en tandartsassistentes
  • Juiste diagnoses door onze ervaren medewerkers
  • De nieuwste en beste materialen voor behandelingen

Heeft u een vraag of wilt u een consult aanvragen? Neem direct contact op via 079 341 3939 of schrijf u in via de website:

Vraag een consult aan Nieuwe patiënt

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer en de fiets. Automobilisten parkeren de auto nabij de praktijk. Fietsers kunnen de fiets voor de praktijk plaatsen. Komt u met de trein? Dan stapt u uit op station Zoetermeer. Vervolgens pakt u tram 3 en stapt u uit op het tramstation De Leyens. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen naar onze praktijk.

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer

Telefoon: 079 – 341 3939
Whatsapp: 06 121 577 10
E-mail: info@thcdeleyens.nl