Kroon- en brugwerk

Een kroon of brug gebruiken we voor het vervangen en mooier maken van uw tanden en kiezen. Voor kronen en bruggen van topkwaliteit kunt u terecht bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer. Onze tandartsen werken nauw samen met een van de beste tandtechnici van Nederland. Zo zijn we in staat om kroon- en brugwerk van hoogwaardige kwaliteit te leveren. Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer heeft u de volgende voordelen:

  • Kronen en bruggen van topkwaliteit
  • Duurzame vervanging van tanden en kiezen
  • Gebruik van de nieuwste en beste materialen
  • Samenwerking met een van de beste tandtechnici

Vraag consult aan Nieuwe patiënten

“Zeer tevreden met de brug die ik heb gekregen bij Tandheelkundig Centrum de Leyens. De tanden en kiezen in mijn gebit zien er nu echt een stuk beter uit. Erg blij dat ik deze stap heb genomen. Ik wil de medewerkers van Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer bedanken voor het geleverde werk.”

Onze tandartspraktijk

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Telefoon: 079 341 3939
E-mailadres: info@thcdeleyens.nl

Openingstijden

Maandag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Dinsdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Woensdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Donderdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur
Vrijdag:08:00 – 12:30 / 13:30 – 16:30 uur

Wanneer zijn kronen en bruggen nodig?

Het plaatsen van kronen en bruggen is nodig in een van de volgende gevallen:

  1. Bij onvoldoende grip voor vullingen. Door tandbederf bestaat de kans dat er een groot deel van de kies of tand verloren is gegaan.
  2. Om de breuk van een kies of tand te voorkomen bij een grote vulling of wortelkanaalbehandeling.
  3. Bij een afgebroken of uitgevallen tand.
  4. Om esthetische redenen, bijvoorbeeld om tanden of kiezen die verkleurd of slecht gevormd zijn mooier te maken.

Wat is het verschil tussen een kroon en brug?

Een kroon is een kapje van metaal, porselein of een combinatie van beiden. De kroon wordt geplaatst op een afgebroken kies of tand en vervangt precies het zichtbare gedeelte. Door het goed vast te lijmen zit het kapje stevig op zijn plek en heeft uw tand of kies zijn oorspronkelijke vorm weer terug. Een brug is een combinatie van kronen die aan elkaar vastgelijmd zijn en vervangt meerdere ontbrekende tanden en kiezen tegelijk.

Hoe plaatsen we kronen en bruggen?

Bij de plaatsing van kronen en bruggen werken we nauw samen met een gespecialiseerde tandtechnicus. Bij de behandeling werken we over het algemeen volgens de onderstaande volgorde.

Kroonomslijping

Uw eerste behandeling bestaat uit het plaatselijk verdoven van het gebit om zo de kies of tand te omslijpen. De tandarts slijpt ongeveer 1 à 2 mm van uw tand weg om ruimte te maken voor de kroon.

Afdruk maken

Als de kies is omslepen, maakt uw tandtechnicus een afdruk van uw gebit. Zo kan hij een kroon vervaardigen die nauw aansluit op de kroonomslijping.

Kleur van de kroon bepalen

Kleurbepaling is nodig om het esthetische aspect te kunnen waarborgen. Samen met de tandtechnicus bepaalt u door middel van een kleurenschema welke kleur de kroon dient te worden.

Noodkroon

Om de omslijping te beschermen tegen breuk, plaatst de tandtechnicus een noodkroon over de omslijping. Deze noodkroon voorkomt ook dat de tanden scheef gaan staan, waardoor de vervaardigde kroon niet meer past. We raden af om harde of kleverige dingen te eten met een noodkroon. Mocht uw noodkroon toch los raken, neem dan direct contact op met uw tandarts.

Vastzetten van de kroon

Na ongeveer 2 weken vervangt de tandarts de noodkroon door de opgebakken kroon. Hij kan er in sommige gevallen voor kiezen om de kroon vast te zetten met een tijdelijk cement, om te kijken hoe het gaat. Als de kroon goed past en de patiënt tevreden is, wordt de kroon met definitief cement vastgezet.

Samenwerking met Dimitri van Hezik Tandtechniek

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer werkt samen met een van de beste tandtechnici van Nederland. Onze samenwerking met Dimitri van Hezik Tandtechniek biedt ons de mogelijkheid om hoogwaardige kwaliteit kroon- en brugwerk te leveren aan onze patiënten. Ook het esthetische aspect staat bij ons hoog in het vaandel. Een kroon of brug wordt daarom ook in nauw overleg met u en uw behandelaar opgebakken, zodat het eindresultaat vrijwel nauwelijks te onderscheiden is van uw eigen tanden. Vraag uw behandelaar om meer informatie.

Tarieven

U ontvangt bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer bij behandelingen boven de € 150,- een begroting. Zo kunt u de gemaakte afspraken altijd nog even nalezen. Uw factuur ontvangt u via het factureringsbedrijf. De wettelijk vastgestelde tarieven vindt u hieronder:

Tandartstarieven 2018

Veelgestelde vragen

Hoelang gaat een brug of kroon mee?

De levensduur van een kroon of brug is gemiddeld 5 tot 10 jaar. Hoelang kronen of bruggen exact meegaan, hangt af van de mondhygiëne van een patiënt. Door de kroon of brug goed te onderhouden, gaat deze langer mee.

Hoe moet ik een kroon of brug onderhouden?

Het tandvlees rondom uw brug of kroon moet u goed reinigen. We raden aan om hiervoor een zachte tandenborstel te gebruiken in combinatie met tandenstokers en/of flosdraad. De belangrijkste plek om te reinigen is de rand van uw kroon of brug, aangezien hier snel tandplak achter blijft zitten. Deze tandplak kan gaatjes en een tandvleesontsteking veroorzaken.

Kan ik pijn hebben na de behandeling?

U kunt na het plaatsen van de kroon of brug last hebben van gevoeligheid van de desbetreffende tanden of kiezen. Vaak is dit tijdelijk. Mocht deze gevoeligheid blijven of heviger worden, dan raden we aan om contact op te nemen met uw tandarts.

Wat kosten kronen en bruggen?

De kosten van een kroon of brug hangen af van verschillende factoren, zoals de soort kroon of brug en het gebruikte materiaal. We raden aan om uw tandarts voor aanvang van de behandeling naar meer informatie te vragen.

Worden kronen en bruggen vergoed door de verzekering?

Dit hangt af van uw verzekering. De vergoedingen voor kronen en bruggen verschillen namelijk per verzekering. Bekijk de polis van uw zorgverzekering om te zien waar u recht op heeft.

Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer

Tandheelkundig Centrum de Leyens is gemakkelijk te bereiken met zowel de auto als het openbaar vervoer en de fiets. Automobilisten parkeren de auto nabij de praktijk. Fietsers kunnen de fiets voor de praktijk plaatsen. Komt u met de trein? Dan stapt u uit op station Zoetermeer. Vervolgens pakt u tram 3 en stapt u uit op het tramstation De Leyens. Vanaf daar is het nog geen vijf minuten lopen naar onze praktijk.

Afspraak maken om een kroon of brug te laten plaatsen in Zoetermeer

Bent u geïnteresseerd in het laten plaatsen van een kroon of brug bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer? Vraag direct een consult aan via het onderstaande contactformulier. Wanneer u meer informatie wilt of nog vragen heeft, dan kunt u contact opnemen door te bellen naar 079 341 3939 of een e-mail te sturen naar info@thcdeleyens.nl.

Naam*
E-mailadres*
Telefoonnummer*
Vraag/ opmerking*
 

We wijzen je op onze Privacy- en cookieverklaring.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57-A
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag tussen
08:00-12:30,
13:30-16:30.