Joris van Ling – Tandarts

Hallo, mijn naam is Joris van Ling. Sinds september 2023 ben ik werkzaam als algemeen tandarts in deze kliniek. Toen ik aan het begin van mijn opleiding als tandarts hier een snuffelstage mocht doen, wist ik al dat ik hier graag zou willen werken. Die wens is nu uitgekomen.

In 2001 ben ik afgestudeerd als algemeen dierenarts met specialisatie in de paardengeneeskunde. Van 2004 tot 2016 was ik eigenaar van en werkzaam in een middelgrote dierenkliniek in Amersfoort. Ik heb daar alle mogelijke diersoorten behandeld. Ik kwam er al snel achter dat er zeer weinig aandacht en kennis was omtrent gebitsgezondheid bij huisdieren. Sinds 2004 ben ik mij dan ook verder gaan specialiseren in tandheelkunde en kaakchirurgie bij huisdieren en paarden. Als tandheelkundig dierenarts keek ik regelmatig mee in de keuken van een mensen tandarts. Ik vond dit zo interessant dat ik besloot weer naar de universiteit te gaan en verder te studeren voor tandarts. Momenteel werk ik vier dagen in de week als tandarts en één dag als veterinair tandheelkundige.

Ik ben een ontzettend nieuwsgierig mens en daarom hebben alle aspecten van de tandheelkunde mijn diepste interesse. Tevens heb ik gemerkt dat ik goed overweg kan met kinderen en angstpatiënten. Als een kind of angstige patiënt met een glimlach mijn behandelkamer verlaat, dan kan mijn dag in ieder geval niet meer stuk.

In mijn vrije tijd houd ik mij bezig met sportklimmen, boulderen, skiën, hardlopen en paardrijden. In de vakanties zul je mij dan ook niet op het strand aantreffen, meestal ben ik dan een berg aan het beklimmen of er vanaf aan het skiën.