De mooiste dag van uw leven? Denk hier nog aan!

Geplaatst op

Gaat u trouwen of kent u iemand die gaat trouwen? Dan weet u vast en zeker hoe belangrijk het is om alles tot in de puntjes geregeld te hebben. De locatie, de jurk en het trouwpak moeten perfect zijn. Vergeet de ringen, de taart en het boeket niet. Aan alles moet worden gedacht. Echter zijn er weinig mensen die stilstaan bij het gebit, maar op een trouwdag is een stralende lach van groot belang.

Een stalende lach

Het gebit is een belangrijk gedeelte van het gezicht. Naast de ogen, trekt het gebit de meeste aandacht bij een eerste ontmoeting. Op een speciale dag, zoals een bruiloft wordt er veel gelachen. Een stralende lach is dan van groot belang. Er zijn tegenwoordig veel verschillende manieren om het gebit witter te maken.

Bleken

In de loop der jaren zal uw gebit kleurstoffen opnemen, dit zal verkleuring op de tanden veroorzaken. De mate van deze verkleuring is afhankelijk van de hoeveelheid verkleurende producten die u nuttigt. Bijvoorbeeld koffie, sigaretten en wijn kunnen zorgen voor externe verkleuringen. Door medicijngebruik of een ontwikkelingsstoornis kunnen tanden verkleurd zijn wanneer zij doorkomen (intrinsieke verkleuringen). Tegenwoordig kan bleken een oplossing bieden voor dit probleem.

Bleken kan op verschillende manieren. U kunt zelf naar de winkel gaan om bleekmiddel voor uw tanden te kopen. Dit is echter niet aan te raden, de werkzame stof in dit soort bleekmiddel is veel lager dan bij uw tandarts. Naast de concentratie werkzame stof is het aan te raden tanden te bleken bij de tandarts, omdat de tandarts de conditie van uw tanden en het tandvlees bij kan houden. Uw tandarts kan gebruik maken van 3 manieren van bleken.

Bleekgel: de tandarts brengt de gel aan op uw tanden. Deze gel moet een bepaalde tijd inwerken, deze inwerktijd kan worden versneld met een laserlamp.

Gipsafdruk: uw tandarts maakt een gipsafdruk van uw mond, hiervan wordt een kunststof lepel gemaakt. Deze lepel vult u thuis met bleekgel, en houdt deze voor een aantal uren in de mond.

Intern bleken: deze mogelijkheid is alleen mogelijk wanneer de tand intrinsiek verkleurd is. Bij deze behandeling wordt de tand gevuld met een mengsel van bleekmiddel, hierna wordt de tand afgedicht met een tijdelijke vulling. De tand zal in de dagen erna geleidelijk lichter worden. Bij de nabehandeling zal de tand worden afgedicht met een definitieve vulling.

Zoutstralen

Naast bleken is zoutstralen een goede optie om uw lach weer mooi wit te krijgen. Zoutstralen gebeurt met een apparaat genaamd de Air-flow. Door middel van een mix van zout met een smaakje, water en lucht worden verkleuringen op het gebit verwijderd. Dit gebeurt zonder dat het tandglazuur beschadigd wordt. Doordat er gebruik wordt gemaakt van een straal die op elke tand afzonderlijk gespoten kan worden, reinigt de Air-flow zelfs plaatsen waar normale handinstrumenten niet kunnen komen.

Polijsten

Naast de 2 bovengenoemde mogelijkheden is het ook een mogelijkheid om uw gebit te laten polijsten. Polijsten van het gebit gebeurt met een speciale polijstpasta en een speciale borstel. Door het polijsten zullen verkleuringen worden verwijderd.

Alle bovenstaande mogelijkheden zijn niet schadelijk voor het gebit.

Denk naast de standaard benodigdheden voor uw trouwdag, ook eens aan uw gebit. De foto’s van uw grote dag zijn mooier met een stralende lach.

Kent u iemand die gaat trouwen? Denk er dan eens aan hoe het zou zijn om deze behandeling cadeau te doen.

Kijk op www.THCdeleyens.nl voor de mogelijkheden.