Elektrisch of met de hand, wat is er nu beter en waarom?

Geplaatst op

Volgens deskundigen is dit een makkelijk te beantwoorden vraag, elektrisch poetsen is beter. Hier hebben zij meerdere verklaringen voor.

De techniek

Te beginnen bij de techniek. Zo houden de meeste elektrische tandenborstels bij hoe lang u poetst, zo is het veel makkelijker om daadwerkelijk twee minuten te poetsen. Daarnaast zit er op de meeste elektrische tandenborstels een druksensor. Veel mensen zijn geneigd te hard te poetsen, hier maakt een elektrische tandenborstel melding van. Door te hard te poetsen zorgt u voor terugtrekkend tandvlees, het is dus belangrijk dat u dat niet doet. De elektrische tandenborstel helpt u hierbij. Daarnaast zitten er verschillende standen op de nieuwste elektrische tandenborstels. Denk hierbij aan: tongreiniging, whitening, gevoelige tanden en tandvleesverzorging. Zo is er voor iedereen een passende optie wat maakt dat uw gebit de optimale reiniging krijgt.

Wat voegt deze techniek nu precies toe wat betreft het beter poetsen van het gebit?

Het begint met het sneller bewegen van de elektrische tandenborstel. Dit zorgt ervoor dat de borstel alleen op een tand geplaatst hoeft te worden en het werk dan voor u gedaan wordt. Door het focussen op één tand of kies tegelijk wordt het makkelijker om grondig te poetsen. Daarnaast is de ronde borstel beter in staat om op moeilijke plekken te komen. Dit komt omdat de ronde borstel kleiner is, daarnaast wordt er beter tandplak verwijderd door het roteren van de ronde borstel.

Na het poetsen bent u nog niet klaar!

Ook bij een elektrische tandenborstel geldt, vergeet niet om uw gebit te reinigen met tandenstokers, flosdraad of ragers. De elektrische tandenborstel verwijderd dan wel meer tandplak, er blijft altijd tandplak tussen uw tanden en tandvlees zitten.

Voor meer informatie of behandelingen staan wij voor u klaar in onze praktijk, u kunt ons bereiken

via het volgende nummer: 079-3413939