Ontspannen tandartsbezoek door natuurgeur

21 Juni, 2016 14:54

Bij veel tandartsen ruik je bij binnenkomst een bepaalde lucht die heel kenmerkend is voor tandartsen: de steriele lucht van schoonmaakmiddelen komt je tegemoet. Deze geuren in de tandartspraktijk kunnen een negatieve invloed hebben op de gemoedstoestand van de patiënt. Daarom maken wij bij Tandheelkundig Centrum de Leyens gebruik van verschillende natuurlijke geuren. Door middel van deze geuren willen wij gespannen patiënten meer rust en ontspanning bieden.

Ontspannen zonder steriele tandartsgeur

Sommige patiënten vinden een tandartsbezoek erg spannend, waarbij zij extra spanning ervaren als ze de steriele geur van een tandartspraktijk ruiken. De geur van een tandartspraktijk associëren angstige patiënten vaak met vroegere behandelingen welke mogelijk minder prettig verlopen zijn. Bij angstige patiënten kan een andere geur er dan ook voor zorgen dat de aandacht van de eerste prikkel wordt afgeleid. Natuurgeuren bieden de angstige patiënten hiermee meer rust en ontspanning.

Effecten van geur

Mensen ervaren geur door geurmoleculen die via de neus het lichaam binnendringen. Vervolgens komen deze moleculen in aanraking met zintuigcellen. Door de combinatie van geurmoleculen en zintuigcellen wordt het geurcentrum in de hersenen geactiveerd. De hersencentra die emotie en geur regelen liggen dicht bij elkaar. Dit zorgt er voor dat de geur die iemand ruikt en de emotie die iemand ervaart nauw aan elkaar gekoppeld zijn.

In onze tandartspraktijk maken wij gebruik van ‘comfortgeuren’, welke een positief effect hebben bij het gevoel van spanning. Deze natuurlijke geuren worden gemaakt op basis van natuurlijke oliën en zijn hierdoor niet schadelijk voor de gezondheid.

Ontspanningsmethodes tijdens tandartsbezoek

Het gebruik van geuren is een goede methode om onze patiënten in onze tandartspraktijk op hun gemak te stellen. Bij Tandheelkundig Centrum de Leyens hebben wij ook de mogelijkheid om patiënten op andere manieren thuis te laten voelen. Zo kunnen patiënten bij ons hun eigen muziek luisteren via een koptelefoon, zodat ze het geluid van boren en overige apparatuur niet horen.

Wilt u meer informatie over de behandeling bij tandartsangst of over onze praktijk? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 079-3413939. U kunt ook online een afspraak maken.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00