Stage-ervaring Anne Mol

Anne Mol heeft tijdens het tweede jaar van haar opleiding HBO Mondzorgkunde stage gelopen bij onze tandartspraktijk in Zoetermeer. Lees hoe zij haar stage heeft ervaren.

Wat vind je zo leuk aan je stageplaats?

Er hangt een gezellige sfeer in de tandartspraktijk. Vanaf dag 1 werd ik betrokken bij het team. Er is een mok met mijn naam erop gemaakt, er hangt een foto van mij in de wachtkamer, mijn naam staat op de verjaardagskalender en ik word gevraagd om bij vergaderingen en teamuitjes aanwezig te zijn.

Wat vind je minder leuk aan je stageplaats?

Ik heb erg lang over deze vraag moeten nadenken. Het enige wat ik kan bedenken is dat ik tijdens mijn eerste stageweek gelijk mocht assisteren bij verschillende moeilijke behandelingen. Achteraf had ik misschien liever de eerste week wat meer meegekeken, zodat ik alle indrukken en basiskennis kon verwerken.

Hoe vind je de begeleiding?

Judith van der Linden is mijn begeleider. Ik vind dat ze mij erg goed begeleidt. Ze stelt mij gerust en ik kan veel van haar leren. Aan het einde van een stagedag bespreken Judith en ik wat er goed ging en wat ik kan verbeteren. Tandarts Fabio steekt veel energie in het stellen van tandheelkundige vragen en het uitleggen van bepaalde stappen in een behandelprotocol. Bij tandarts Bob leer ik four-handed assisteren, wat neerkomt op vooruit denken.

Hoe kan je jezelf ontwikkelen op je stageplaats?

Tijdens mijn stage krijg ik de mogelijkheid om mijn leerdoelen te behalen. Ik moet een leerdoel minimaal drie keer correct hebben uitgevoerd, voordat het leerdoel afgetekend mag worden.

Wat vind je van het team?

Ik vind het een erg leuk, gezellig en professioneel team. Iedereen kan het goed met elkaar vinden. Zo nu en dan is er ruimte voor een grapje!

Als je iets kan veranderen wat zou je veranderen?

Op persoonlijk gebied zou ik nog vlotter en zelfstandiger willen leren assisteren.

Waarom wil je tandartsassistente worden?

Van kleins af aan ben ik druk bezig met het onderhouden van mijn eigen gebit. Wanneer ik nieuwe mensen ontmoet kijk ik als eerste naar zijn of haar gebit. De opleiding Tandartsassistente sluit goed aan op de HBO opleiding Mondzorgkunde. Het lijkt mij erg leuk om in de toekomst de patiënten zelf te begeleiden naar een goede mondgezondheid.

Waarom beveel je ons aan bij andere studenten om stage te lopen?

Je leert bij Tandheelkundig Centrum de Leyens op verschillende manieren assisteren. Het komt niet vaak voor dat ik alleen maar kijk bij een behandeling, ik assisteer veel. Daardoor leer ik veel en voel me nuttig in de praktijk. De tandartsen en tandartsassistentes  begeleiden goed,  zodat je je leerdoelen kan behalen. Ik raad het echt iedereen aan om stage te lopen bij Tandheelkundig Centrum de Leyens.

Lees meer over stage lopen bij Tandheelkundig Centrum de Leyens in Zoetermeer.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00