De perfecte glimlach, zo kunt ook u hem krijgen!

30 December, 2019 13:00

Heeft u altijd al de perfecte lach willen hebben maar staan uw tanden niet volledig recht. Of bent u niet helemaal tevreden over de kleur van uw tanden. Dan zijn er tegenwoordig een aantal verschillende mogelijkheden om uw gebit te verfraaien. Een van deze mogelijkheden is het nemen van facings.

Wat zijn facings?

Een facing is een tand die vaak wordt gemaakt van porselein of composiet. De facing is hol en kan zo gemakkelijk over het eigen tand(en) worden geplaatst. Op deze manier kan het gebit worden gevormd naar het gewenste resultaat.

Verschil composiet en porselein:

Het verschil tussen facings van composiet of van porselein zit vooral in de prijs, technieken, het materiaal en de duurzaamheid. Het verschil in prijs komt door de techniek die wordt gebruikt, bij een facing van porselein is de techniek complexer, de porseleinen facing wordt namelijk gemaakt in een tandtechnisch laboratorium. Daarnaast gaat een facing van proselein tot wel 20 jaar mee. Een facing van composiet gaat maximaal 5 jaar mee. Echter kunt u met facings van beide materialen de resultaten behalen die u wilt.

Na het plaatsen van de facing:

Een facing voelt aan zoals de eigen tand. De eerste paar dagen is het misschien even wennen, zeker wanneer de nieuwe tanden langer zijn dan uw oude tanden. Als de tandarts de vorm van uw tanden erg heeft veranderd, kunnen klanken vervormen. Dit gaat na een aantal dagen vanzelf over. Een facing heeft geen extra onderhoud nodig. Wel zult u uw gebit goed moeten schoonhouden. Reinig uw gebit met een zachte borstel en reinig door middel van flosdraad ook de ruimte tussen uw tanden. U kunt met uw facings alles eten wat u wilt, er wordt afgeraden te bijten op harde dingen zoals; een zuurtje, een pen of uw nagels. Ook het afscheuren van plakband met uw tanden kan de facings beschadigen.

Andere mogelijkheid:

Een andere mogelijkheid voor de perfecte glimlach is het nemen van een beugel. Een beugel drukt de tanden in de gewenste positie, waardoor uw tanden keurig recht komen te staan. Voor de mensen die geen metalen of keramische slotjes willen, is er nu een uitkomst. De Invisalign beugel, ook wel de onzichtbare beugel genoemd. Bij deze beugel heeft u geen slotjes in de mond en daardoor is de beugel bijna niet te zien.

De onzichtbare beugel:

De onzichtbare beugel kan de uitkomst zijn voor mensen met een representatieve functie. De onzichtbare beugel heeft dezelfde werking als een normale beugel. Het gebit komt in de gewenste stand te staan. Het grote verschil tussen een normale en de onzichtbare beugel, is de zichtbaarheid. Wanneer u kiest voor een onzichtbare beugel worden er op uw tanden witte attachments aangebracht. Dit zijn witte bolletjes die de beugel op zijn plaats moeten houden en tegelijkertijd samen met de beugel, de tanden in hun gewenste plaats drukken. U krijgt van uw tandarts verschillende kunststof bitjes mee naar huis. Deze dient u zelf te wisselen na het aantal aangegeven weken. Op deze manier drukken de steeds smaller wordende bitjes uw tanden in de gewenste positie. Wilt u meer weten over de onzichtbare beugel? Lees dan de blog; Een keurig recht gebit op een onzichtbare manier?

Wilt u ook uw perfecte droom glimlach? Overleg dan met uw tandarts over de mogelijkheden.

Terug

Adres

Tandheelkundig Centrum de Leyens
Kaagkade 57
2725 AA Zoetermeer
Routebeschrijving

Afspraak maken

Telefoon:079-3413939

Openingstijden

Maandag t/m donderdag tussen
08:00-12:30
13:30-16:30

Vrijdag
08:00-15:00